current views are: 6

2 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:00

Βίτσας: «Οριακή η κατάσταση στη Μόρια, αλλά δεν είναι κολαστήριο»

Στις προσφυγικές ροές απέδωσε ο υπουργός τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο hot spot.

Δημοσίευση 12:00’

Στις προσφυγικές ροές απέδωσε ο υπουργός τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο hot spot.

Ενοχλημένος… από τον χαρακτηρισμό περί «κολαστηρίου» που τείνει να λάβει καθολική διάσταση στην περιγραφή της κατάστασης και των συνθηκών που επικρατούν στο hot spot της Μόριας, εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στη Βουλή, στο περιθώριο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Θ. Παπαθεοδώρου, ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Επιμένετε στην επικοινωνιακή λέξη “κολαστήριο” της Μόριας. Αν πήγατε εκεί δεν έχετε αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλιώς δεν θα μιλάγατε για κολαστήριο για ένα χώρο που είναι όλοι εμβολιασμένοι, που προσφέρονται στα παιδιά υπηρεσίες εκπαίδευσης και έχει σχολή εκμάθησης μουσικών οργάνων. Εγώ λέω ότι είναι μια οριακή και δύσκολη κατάσταση που έχει να κάνει με τις ροές».

«Ίσως πρέπει να δείτε εσείς αν ζουν μικρά παιδιά δίπλα σε φράχτη με πλαστικές, ότι στο κέντρο βρίσκεται για ιατρική βοήθεια μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί όλες οι άλλες ομάδες έφυγαν λόγω της κακοποίησης  και των βιασμών, τη μητέρα που κατασκήνωσε έξω από αστυνομικό τμήμα για να μην τις κλέψουν το παιδί», απάντησε ενοχλημένος ο κ. Παπαθεοδώρου και με νόημα πρόσθεσε: «Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι άνθρωποι εκεί, αλλά οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Αν τα είχατε δει όλα αυτά δεν θα ξεκινούσατε έτσι»


σχετικα αρθρα