current views are: 8

7 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:18

Κεραμέως στο «Ακραίως»: Η κυβέρνηση κλείνει συστηματικά το μάτι στην ανομία

«Δεν υπάρχει κανένας χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας».

Δημοσίευση 10:18’

«Δεν υπάρχει κανένας χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας».

Για επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αλλάξει την ατζέντα της δύσκολης επικαιρότητας, και όχι ουσιαστικό διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

«Δεν υπάρχει κανένας χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Οι κληρικοί δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το κράτος θα τους πληρώνει. Δεν είναι  Γιάννης, θα είναι Γιαννάκης. Είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ για να μην μιλάμε για τη δύσκολη επικαιρότητα με τις αλληλοκατηγορίες υπουργών. Πυροτέχνημα είναι για να αλλάξει η ατζέντα» είπε η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ και έθεσε καίρια ερωτήματα: «Ως Νέα Δημοκρατία περιμένουμε να δούμε το πλαίσιο. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πλέον ποιος θα διαχειρίζεται τα χρήματα, η Εκκλησία ή οι Μητροπόλεις; Συντάξεις θα παίρνουν οι κληρικοί; Ποιος θα καθορίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα; Η κυβέρνηση έρχεται στα λόγια μας ότι δεν χρήζει συνταγματικής αναθεώρησης».

«Η κυβέρνηση κλείνει συστηματικά το μάτι στην ανομία»

Η κ. Κεραμέως κατηγορεί την κυβέρνηση για το κλείσιμο της Φιλοσοφικής με αφορμή το… πάρτι του Ρουβίκωνα.

«Κλείνει το Πανεπιστήμιο, αναστέλλει τη λειτουργία του γιατί δεν μπορεί το κράτος να κάνει τη δουλειά του. Αυτή η κυβέρνηση κλείνει συστηματικά το μάτι στην ανομία. Δεν μπορεί να επέμβει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, γιατί δεν υπάρχει γραμμή από την κορυφή της πυραμίδας» υποστήριξε και έθεσε το πλαίσιο που θα κινηθεί η ΝΔ αν εκλεγεί κυβέρνηση: «Πρέπει, πρώτον να αλλάξει ο νόμος, να υπάρχει αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και δεύτερον, με απευθείας εντολή του πρωθυπουργού στα σώματα ασφαλείας να επεμβαίνουν οι αρχές σε αξιόποινες πράξεις. Θα είναι ξεκάθαρη εντολή του κ. Μητσοτάκη να επεμβαίνουν τα σώματα ασφαλείας. Δεν θα περιμένει να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο. Θα υποχωρεί η Πολιτεία μπροστά στη βία; Όχι. Είναι δυνατόν να στέλνει αυτό το μήνυμα η κυβέρνηση; Είναι σαν να προσκαλεί ομάδες να κάνουν  αξιόποινες πράξεις»!

Διαχωρίζει τη θέση της από αυτή του κ. Μπαμπινιώτη για λύση με κλείσιμο των όλων των Πανεπιστημίων και σημειώνει: «Πόσο λυπηρό είναι στη Βουλή αντί να συζητάμε για διεθνείς συνεργασίες των Πανεπιστημίων μας, πως θα ανέβουν θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις, πως θα προσελκύσουμε ξένους φοιτητές, να συζητάμε πως θα αποτρέψουμε το πάρτι του Ρουβίκωνα».


σχετικα αρθρα