ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δείχνει το κακό που μπορούν να κάνουν οι λαϊκιστές

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2018, 16:31 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2018, 16:31
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δείχνει το κακό που μπορούν να κάνουν οι λαϊκιστές
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Δηλώσεις από το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι

Υπό την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δημιουργήθηκαν πολλές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, η Ελλάδα όμως ειναι εξαίρεση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ελσίνκι όπου βρίσκεται για το συνέδριο του ΕΛΚ.

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για το κόμμα μας. Η Ευρώπη έκανε πολλά τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του ΕΛΚ, πολλές θέσεις εργασίες δημιουργήθηκαν. Οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες τα πήγαν καλά, δυστυχώς όμως η Ελλάδα είναι η εξαίρεση. Οταν θες να δεις το κακό που μπορούν να κάνουν σε μία χώρα οι λαικιστές, καλό είναι να δεις την Ελλάδα. Ας μιλήσουμε για τις νίκες που έχουμε καταφέρει, ας επικεντρωθούμε στις λύσεις που μπορούν να δώσουμε στους πολίτες μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε ακόμα ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία από τις 20 κορυφαίες στον κόσμο εταιρίες, στοιχείο που αποτυπώνει την έλλειψη ανάπτυξης καινοτομιών στην γηραιά ήπειρο. 

«Δυστυχώς δεν έχουμε καμία κορυφαία εταιρία στην Ευρώπη, από την λίστα των 20 κορυφαίων στον κόσμο. Πρέπει να επιβραβεύσουμε την επιτυχία και πρέπει να ενισχύσουμε την εκπαίδευση. Πρέπει να πείσουμε τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τις δικές τους εταιρίες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στην μεσαία τάξη και στην αντιμετώπιση που έχει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.  

«Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα νιώθει πιεσμένη για πολλούς λόγους. Η αριστερή κυβέρνηση υπερφορολογεί για να ενισχύσει τον κρατισμό. Είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη δια βίου εκπαίδευση. Η Ευρωπαική επιτροπή πρέπει να παίξει ρόλο σε αυτό. Δεν μπορούμε να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο, πρέπει να κάνουμε την μεσαία τάξη να σκεφτεί διαφορετικά» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr