current views are: 11

10 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:05

Ε. Βόζεμπεργκ στο Newpost: Το ηθικό μειονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Άρθρο της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη

Δημοσίευση 16:05’

Άρθρο της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη

Το βαρύ κλίμα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η πλήρης ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων της καθημερινότητας και η ζοφερή κατάσταση της οικονομίας, έχουν εύλογα εκτοξεύσει στα ύψη την αγανάκτηση και την απογοήτευση των πολιτών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποδοκιμασία της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος κατά τη μεταπολεμική περίοδο, αποτυπώνεται στη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, σε όλες ανεξαιρέτως τις μετρήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οποιαδήποτε κανονική κυβέρνηση θα επιχειρούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει μέτρα ανακούφισης των πολιτών, προκειμένου να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα.

Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε για πολλοστή φορά ότι απέχει παρασάγγας από την κανονικότητα. Μοναδική της μέριμνα είναι να καταφεύγει σε παρωχημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα, με αποκλειστικό στόχο να στρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών μακριά από τα φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας.  

Για να πετύχει το σκοπό της δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει  ακόμη και ζητήματα μείζονος σημασίας, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τη συνταγματική αναθεώρηση και τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, ως απλά εργαλεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Όμως αυτό που προσιδιάζει ακόμη περισσότερο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι το «δόγμα Πολάκη», δηλαδή η στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων με διττό στόχο να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες και να αμαυρωθεί η εικόνα προβεβλημένων στελεχών της αντιπολίτευσης.

Κορυφαίο παράδειγμα η εξεταστική επιτροπή για την υγεία. Όχι μόνο δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος στελέχους της ΝΔ, αλλά και αρνήθηκαν να ερευνηθεί και η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν ο κ. Κουρουμπλής «ξεχνούσε» να εκδώσει δελτίο τιμών για τα φάρμακα, με αποτέλεσμα να μην περιοριστεί η κρατική φαρμακευτική δαπάνη, προς όφελος των φαρμακοβιομηχανιών.  

Όμως έχει καταστεί προ πολλού σαφές ότι ο κ. Πολάκης δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις, αλλά ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Τσίπρα. Έτσι εξηγείται τόσο η παραμονή στη θέση του, όσο και η πλήρης πολιτική κάλυψη, την οποία διαχρονικά απολαμβάνει.

Νομίζουν ότι η συκοφαντία, η σκευωρία και η ακατάσχετη σκανδαλολογία, που έχουν εξελιχθεί σε καθημερινή τους πολιτική πρακτική, μπορούν να τους σώσουν.

Ελπίζουν ότι έτσι μπορεί να ξεχαστεί η εθνική υποχώρηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι αλληλοκατηγορίες Καμμένου – Κοτζιά για κακοδιαχείριση απόρρητων κονδυλίων και χρηματοδότηση από τον Σόρος ή οι επαναλαμβανόμενες επώνυμες καταγγελίες για διασπάθιση κονδυλίων του προσφυγικού.

Όμως πώς να ξεχαστούν τόσα σκάνδαλα, όπως η εξαγορά της χρεοκοπημένης εταιρείας του Σκοπιανού αντιπροέδρου από τη ΔΕΗ, η απόπειρα παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος για 20 χρόνια έναντι ευτελούς τιμήματος, η ζημιά του δημοσίου από την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Θριασίου, η πώληση των βλημάτων με μεσάζοντα στη Σαουδική Αραβία, τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες ή τα δημόσια έργα στην εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη;

Ο μύθος περί ηθικού πλεονεκτήματος έχει καταρρεύσει προ πολλού με τη χαριστική ρύθμιση δανείου και την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα, τα «ξεχασμένα» εκατομμύρια από το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη, το επίδομα στέγασης σε εκατομμυριούχους υπουργούς, τη διπλοθεσία της νύφης του πρωθυπουργού και το πρωτοφανές πάρτυ διορισμών συγγενών και φίλων στο δημόσιο.  

Κανένα σχέδιο αποπροσανατολισμού δεν είναι ικανό να βγάλει από τη σκέψη των Ελλήνων ούτε τα παραπάνω σκάνδαλα, ούτε τους νεκρούς στη Μάνδρα και το Μάτι, την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, την προκλητική ανοχή στο Ρουβίκωνα και την τραγική εικόνα των Πανεπιστημίων.

Μέρα με τη μέρα η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει, η υπομονή των πολιτών εξαντλείται και τα επικοινωνιακά βέλη της κυβερνητικής φαρέτρας έχουν ήδη τελειώσει.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι το “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς εξελίχθηκε σε σοβαρό μειονέκτημα για τη χώρα.

 


σχετικα αρθρα