ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης στο «Ακραίως»: Οι συνταξιούχοι θα μείνουν με τις 20 μειώσεις του κ. Τσίπρα

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2018, 12:11 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2018, 12:11
Κ. Χατζηδάκης στο «Ακραίως»: Οι συνταξιούχοι θα μείνουν με τις 20 μειώσεις του κ. Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp
«Εμείς δεν θέλουμε τα αναδρομικά λέμε όχι. Ας γίνει τροποποίηση».

Μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσει η ΝΔ, την πρότασή της για τη συνταγματική αναθεώρηση σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, υποστήριξε για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου: «Οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους χρειάζονται ένα εκσυγχρονισμό. Αλλά χρειάζεται σοβαρότητα, και όχι μια σαπουνόφουσκα. Ο χωρισμός Εκκλησίας – κράτους δεν αποδεικνύεται. Μπορούμε να είμαστε δεξιού, αριστεροί, αλλά πρωτίστως σοβαροί. Πρέπει να σχεδιάζονται καλύτερα τα πράγματα και πιο σφαιρικά».

Σχολιάζοντας το άρθρο «περί ευθύνης υπουργών», ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «θα είναι μέσα στις προτάσεις μας στη συνταγματική αναθεώρηση. Θα ήταν παλαβομάρα, αν δεν τη θέλαμε, όπως λέει ο κ.Τσίπρας, γιατί θα αφορά την ευθύνη των δικών του υπουργών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για το άρθρο που αφορά τα πανεπιστήμια. «Μιλάμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια συνολικά, διότι σε μια κοινωνία ελεύθερη να μπορεί ο καθένας να λειτουργήσει και να υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή που θα ελέγχει όλα τα πανεπιστήμια, κρατικά και ιδιωτικά. Μπορεί να είσαι μη κερδοσκοπικό και να έχεις ένα Διοικητικό Συμβούλιο που παίρνει τεράστιους μισθούς. Εμείς θέλουμε αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο. Αυτό που λέει ο Τσίπρας γίνεται μόνο στη Β. Κορέα».

Αναφερόμενος τις περικοπές των συντάξεων, τόνισε ότι: «Πιστεύω οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα γίνουν. Οι συνταξιούχοι θα μείνουν με τις 20 μειώσεις του κ. Τσίπρα».

Τέλος για το θέμα που έχει προκύψει με τα αναδρομικά των βουλευτών, υπογράμμισε ότι: «Εμείς δεν θέλουμε τα αναδρομικά λέμε όχι. Ας γίνει τροποποίηση».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις