ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Η γνήσια λαϊκή απάντηση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2018, 15:38 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2018, 17:06
Δ. Κουτσούμπας: Η γνήσια λαϊκή απάντηση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Αντίθετος με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας του ΚΚΕ πραγματοποίησε σήμερα, στο Πολιτιστικό Κέντρου του δήμου Λαμίας, εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργη Μωραΐτη, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Την εκδήλωση αυτή, αφιερωμένη στον σπουδαίο κομμουνιστή συμπατριώτη μας Γιώργη Μωραΐτη, δεν μπορούσαμε παρά να την εντάξουμε στον εορτασμό των 100 χρόνων της ιστορίας, της ηρωικής δράσης του ΚΚΕ», δήλωσε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «πάντα έχουμε στο μυαλό μας αυτό που συνήθιζε να λέει ο Γιώργης Μωραΐτης, ότι όταν σταυρώνεται ένας ολάκερος λαός, οι κομμουνιστές, το κόμμα τους, το ΚΚΕ, είναι αυτοί που πρώτοι βαδίζουν τον Γολγοθά».

Επανέλαβε ότι η καταρχήν συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου όχι μόνο δεν λύνει το υπερώριμο αίτημα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, αλλά αντίθετα «βρίσκεται στην κατεύθυνση ενός στενότερου -επικίνδυνου θα έλεγα- εναγκαλισμού του κράτους με την εκκλησία ιδιαίτερα και στον επιχειρηματικό τομέα και μάλιστα για αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία, για αμφισβητούμενες εκτάσεις».

Ερωτηθείς αν οι οι παροχές του κ. Τσίπρα, με την μη περικοπή συντάξεων, φέρνουν κοντά τις εκλογές, απάντησε ότι «δεν πρέπει ο ελληνικός λαός και οι συνταξιούχοι πολύ περισσότερο δεν ξεχνάνε, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, μαζί με τις προηγούμενες, του έχουν κόψει 21 φορές τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις και τις έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση».

«Το ότι το Eurogroup του έδωσε μια αναβολή, μια διορία, ένα εξάμηνο, ένα χρόνο -δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή τελοσπάντων η απόφαση- δεν πρέπει να επαναπαύει κανέναν. Γι' αυτό οι συνταξιούχοι είναι στους δρόμους, την Τρίτη έχουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και εμάς θα μας βρουν κοντά τους, μαζί τους», πρόσθεσε τονίζοντας ότι «το ζήτημα είναι ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, που μένει ανοιχτός και οποιαδήποτε στιγμή η τρόικα, η ευρωπαϊκή εποπτεία, θα μπορεί να επαναφέρει αυτό τον αντιδραστικό νόμο».

«Όσον αφορά τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, πρέπει να δοθεί απάντηση από τον ελληνικό λαό, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Αυτή είναι η γνήσια λαϊκή απάντηση κι όχι τα κάλπικα διλήμματα του ψεύτικου διπολισμού ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.