ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Corriere della Sera: Η συμβουλή Τσίπρα στην Ιταλία - «Κάντε τώρα αυτό που θα κάνετε αύριο»

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2018, 18:24 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2018, 09:37
Corriere della Sera: Η συμβουλή Τσίπρα στην Ιταλία - «Κάντε τώρα αυτό που θα κάνετε αύριο»
Facebook Twitter Whatsapp

«Εάν έχετε κάποια άλλη ιδέα, τότε καλή τύχη»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να αλλάξει πορεία και να κάνει τώρα αυτό που ούτως ή άλλως θα αναγκαστεί να κάνει αργότερα, φέρεται να συμβούλευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Ιταλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ιταλική εφημερίδα και που υπογράφει ο Φεντερίκο Φουμπίνι, πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας προσέγγισε προσωπικότητες της Ιταλίας, γιατί είχε να δώσει «κάποιες εξηγήσεις και μία συμβουλή».

Όσον αφορά, ειδικότερα, στις εξηγήσεις, η εφημερίδα αναφέρεται στην απόσταση που πήρε η Ελλάδα από τη διαμάχη της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για τον ιταλικό προϋπολογισμό. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα κινούσα υποψίες», φέρεται να είπε ο Τσίπρας.

Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε και μία συμβουλή προς τους Ιταλούς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. «Είναι καλύτερα να κάνετε σήμερα αυτό που θα κάνετε ούτως ή άλλως αύριο», σημείωσε και συμπλήρωσε, εννοώντας σύμφωνα με τη Corriere della Sera ενδεχομένως την επιλογή της εξόδου από το ευρώ: «Εάν έχετε κάποια άλλη ιδέα, τότε καλή τύχη».

Παραπέμποντας στην ελληνική εμπειρία, η εφημερίδα παρατηρεί ότι ο Τσίπρας καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία, προκειμένου η Ιταλία να μην βρεθεί στην ίδια θέση, αφ'ότου θα έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στη χώρα, πληρώνοντας το τίμημα πιο ακριβά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις