current views are: 12

27 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση13:53

Στο Μάτι ο Τσίπρας με τον Σπίρτζη – Συνομίλησαν με τους κατοίκους

Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά

Δημοσίευση 13:53’

Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά

Το Μάτι επισκέφθηκαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. 

Στο καφέ «Άρτιον», ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συναντήθηκαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά με το λόγο να παίρνει πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας:

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά», η συζήτηση «ανοιχτή». Αυτά ήταν και τα μοναδικά λόγια του πρωθυπουργού απέναντι στους ανθρώπους που από τον περασμένο Ιούλιο αναβιώνουν την τραγωδία μιας «καμμένης ζωής». Γιαυτό και ευθύς αμέσως, οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν να πάρει τον λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (αυτοί που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (όσοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε επίσης πως οι πρώτες μπουλντόζες στην περιοχή αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τις αρχές του νέου έτους ενώ διευκρίνισε ότι τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν και πως οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση προκειμένου ν χτίσουν κάπου αλλού.

Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών επιτροπών ζήτησαν από τον Υπουργό να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό. Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ’ ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πηγή φωτό: irafina.gr


σχετικα αρθρα