ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να λειτουργεί και ως ΥΠΕΞ

Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου 2018, 12:50 / Ανανεώθηκε 29 Νοεμβρίου 2018, 12:50
Α. Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να λειτουργεί και ως ΥΠΕΞ
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp
«Οι κίνδυνοι έρχονται από το νότο, είτε αφορούν το εμπόριο ψυχών, είτε την τρομοκρατία»

Τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε το ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε τους λόγους στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει κενό στο ΥΠΕΞ, που είναι κάτι ανεπίτρεπτο και προτείνουμε ως δίαυλο, τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, είναι το έλασσον, μια κίνηση συνεννόησης, διότι έχουμε ένταση στην περιοχή. Έχουμε και τα γεγονότα στην Κριμαία, που δίνουν άλλοθι στις νατοϊκές δυνάμεις, οι οποίες πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι ο κίνδυνος. Εγώ δεν το συμμερίζομαι. Εμείς πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι έρχονται από το νότο, είτε αφορούν το εμπόριο ψυχών, είτε την τρομοκρατία κ.λ.π. Έχουμε από τον Ερντογάν αύξηση της έντασης. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση».

Ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να λειτουργεί και ως ΥΠΕΞ. Και περάν των αυξημένων καθηκόντων σε δύο κύρια πόστα, δίνει και άλλη μια παράμετρο: «Ο πρωθυπουργός είναι υπουργός ΥΠΕΞ μέσω των συμβούλων του, οι οποίοι παράγουν αντιπαραθέσεις ανάμεσά τους. Οι σύμβουλοι δημιουργούν προβλήματα. Τα έχω ζήσει. Δεν μπορεί να αντέξει η λειτουργία του ΥΠΕΞ, με άλλα καθήκοντα κύρια, όπως του πρωθυπουργού».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και την αναβολή της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν στην Τουρκία. «Εάν δεν έχουμε προετοιμάσει καλά μια συνάντηση καλύτερα να μην γίνει. Και δεν είχε προετοιμάσει το ΥΠΕΞ καλά την προηγούμενη συνάντηση. Η ατζέντα πρέπει να είναι συγκεκριμένη».