current views are: 11

7 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:16

Κόντρες ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΣΥ στη Βουλή για Βενιζέλο και συντάξεις – Η αναφορά που άναψε φωτιές

Η αντίδραση του Γιάννη Κουτσούκου.

Δημοσίευση 11:16’

Η αντίδραση του Γιάννη Κουτσούκου.

Συνεχείς πολιτικές συγκρούσεις παράγει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τη μη περικοπή των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου.

Τα χθεσινά «γαλλικά» που ακούστηκαν με αφορμή τις αναφορές του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Μπράτη, έδωσαν τη σειρά τους σε μια σκληρή αντιπαράθεση για παλαιότερες δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου αναφορικά με την ανάγκη μείωσης των συντάξεων.

Το θέμα έθιξε πρώτος ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως είναι υποκριτικό να «μας λέει το Κίνημα Αλλαγής ότι πρότεινε να μην υπάρξει περικοπή, όταν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι πρέπει να γίνει η περικοπή για λόγους συνέπειας».

Η τοποθέτηση προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του Γιάννη Κουτσούκου που έψεξε τον υπουργό για την αναφορά του στην απουσία του κ. Βενιζέλου και σημείωσε: «ο κύριος υπουργός κατά την άποψη μου ψευδώς και συκοφαντικά όχι απλά διαστρέβλωσε τις απόψεις του, αλλά επιχείρησε να σπιλώσει αυτόν και όλο τον πολιτικό μας χώρο». Μάλιστα κατέθεσε στα πρακτικά ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία επιχειρηματολογεί υπέρ της πρότασης για την μη περικοπή.

Οι παραπάνω αναφορές όμως δεν έπεισαν τον κ. Πετρόπουλο ο οποίος επανήλθε και επέμεινε πως σε παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι η μη περικοπή είναι παράβαση του πλαισίου και ότι θα οδηγούσε σε αδυναμία χρηματοδότησης της χώρας.

Κάπου εκεί τα αίματα άναψαν για τα καλά, καθώς στην αντιπαράθεση μπήκε και ο ΚΕ της ΔΗΣΥ, Β. Κεγκέρογλου που με το γνωστό πληθωρικό του ύφος φώναζε προς τον υπουργό ζητώντας του να αναγνωρίσει το λάθος που έκανε κατά την τοποθέτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο που συζητείται στην επιτροπή με τη διαδικασία του επείγοντος έλαβε το πράσινο φως (πέρασε ομόφωνα η ρύθμιση της μη περικοπής) και θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια στις αρχές της επόμενης βδομάδας, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού.


σχετικα αρθρα