ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πατέρας» της αποχώρησης Βαρδινογιάννη από τον ΠΑΟ ο Βγενόπουλος

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2011, 17:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Πατέρας» της αποχώρησης Βαρδινογιάννη από τον ΠΑΟ ο Βγενόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Η αποχώρηση του Τζίγγερ απο τον Παναθηναικό ήταν αναμενόμενη και δη «δικαιολογημένη»  κατονοώντας το άσχημο κλίμα που επικρατεί  τον τελευταίο χρόνο στα ενδότερα της ΠΑΕ (πόσο μάλλον τον τελευταίο μήνα) με την οικονομική δυσπραγία της ομάδας και την κακή αγωνιστική εικόνα να προκαλούν την επί μονίμου βάσεως αντίδραση των φιλάθλων. 

Η αποχώρηση του Τζίγγερ απο τον Παναθηναικό ήταν αναμενόμενη και δη «δικαιολογημένη»  κατονοώντας το άσχημο κλίμα που επικρατεί  τον τελευταίο χρόνο στα ενδότερα της ΠΑΕ (πόσο μάλλον τον τελευταίο μήνα) με την οικονομική δυσπραγία της ομάδας και την κακή αγωνιστική εικόνα να προκαλούν την επί μονίμου βάσεως αντίδραση των φιλάθλων. 

Ο Βαρδινογιάννης  στην πραγματικότητα λίγο πριν και μετά το 2008, όταν ανακοίνωσε την πολυμετοχικότητα στην ΠΑΕ, έγινε πολλάκις ο μοναδικός δέκτης παραπόνων και σφοδρών αντιδράσεων από τον κόσμο του Παναθηναικού για ό,τι δεν πήγαινε καλά στην ομάδα, γεγονός που όχι μόνο καθόρισε τις ενίοτε αποφάσεις του αλλά διαμόρφωσε και τις εξελίξεις στην ομάδα.

 

Μάλιστα, ο Τζίγγερ δέχθηκε την πλήρη απαξίωση αρκετών πράσινων οπαδών εν μέσω εισόδου του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Νίκου Πατέρα στα οικονομικά και την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναικός. Ωστόσο, καθώς φάνηκε εκ του αποτελέσματος, ο Βγενόπουλος δεν αποδείχθηκε και στην πράξη ο «μεσσίας» που οι φίλαθλοι πρόσμεναν  για την σωτηρία της ομάδας, διότι πολλά υποσχέθηκε αλλά εν τέλει λίγα έπραξε αποχωρώντας εν μία νυκτί από τα οικονομικά του Παναθηναικού.

 

Διόλου τυχαία, ο Τζίγγερ πριν από τρεις μήνες έστειλε μια επιστολή, όπου ανέφερε ξεκάθαρα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Παναθηναικού επιρρίπτοντας ευθύνες στον Βγενόπουλο και στον Πατέρα, προαναγγέλοντας ίσως την σημερινή αποχώρησή του.

 

Εξάλλου, ο πολυπράγμων Βγενόπουλος αρκέστηκε όσο ήταν στον Παναθηναικό στο να δίνει ευχάριστες στα αυτιά υποσχέσεις και μεγαλόσχημες δεσμεύσεις προς οπαδούς και συνεργάτες δημιουργώντας ένα κλίμα πλασματικής ευφορίας, το οποίο ο Τζίγγερ θεώρησε καταστροφικό για το μέλλον της ομάδας, όπως είχε δηλώσει και ο Βαρδινογιάννης. Στο ίδιο σκεπτικό, κινήθηκε μάλλον και ο Νίκος Πατέρας, ο οποίος αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την προεδρία, μην έχοντας αφήσει ένα βιώσιμο πλάνο για τον Παναθηναικό.

 

Είναι σαφές ότι η αποχώρηση του Τζίγγερ κρύβει πίσω της τις ευθύνες Βγενόπουλου για την οικονομική κατήφεια της ομάδας. Εξάλλου ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην ανακοίνωση της αποχωρησής του «έδειξε» καταστάσεις και πρόσωπα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Συγκεκριμένα, αναφέρηκε σε «αρρωστημένες καταστάσεις» με πρωταγωνιστές τους δύο πολυπράγμωνες επιχειρηματίες.

 

«Προσπάθησα να βρω πρόεδρο, έγινε προσπάθεια να επανέλθει ο Πατέρας αλλά έπεσε στο κενό. Ήταν ο Κόντης να αναλάβει τεχνικός διευθυντής και ο Θανάσης Κανελλόπουλος αντιπρόεδρος. Ξέρετε όλοι τι άνθρωπος είναι και δεν έπρεπε να μπει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε απαράδεκτες καταστάσεις. Δεν μιλάω για τις ύβρεις για την οικογένειά μου, αλλά για την άρρωστη κατάσταση. ΑΡΡΩΣΤΗ».

 

Και συνέχισε καταδεικνύοντας την «περίεργη» επικοινωνιακή συμπεριφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου έπειτα από κάθε έντονη συζήτηση που είχαν καθώς και τη μη τήρηση της δεσμευσης του επιχειρηματία να καλύψει το αδιάθετο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ. Όπως και να έχει, ο Τζίγγερ ξεκαθάρισε ότι οι μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννης θα μείνουν ανενεργές επ’ αόριστο, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν ο Παναθηναικός θα ξαναμπεί σε δικό του γήπεδο και αν θα ορθοποδήσει οικονομικά σύντομα.

 

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, ο Τζίγγερ δεν παρέλειψε καταλήγοντας να δηλώσει ότι αν έχει κάποιο λάθος αυτό είναι ότι δεν κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο του Παναθηναικού, ενώ η παραιτήση του είναι μονόδρομος και δεν πρόκειται να μετανιώσει για αυτό. Εξάλλου ο Παναθηναικός είναι και θα είναι η ομάδα του.

 

Αναστασία Γαλάνη

 

 

Σχετικό θέμα: Τέλος εποχής Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr