ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αρίντς «μάζεψε» τις προκλητικές δηλώσεις για τη συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 08:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Αρίντς «μάζεψε» τις προκλητικές δηλώσεις για τη συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp
«Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες» ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σχετικά με σε δηλώσεις που έκανε για το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου και της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
«Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες» ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σχετικά με σε δηλώσεις που έκανε για το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου και της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Αρίντς αναφέρει ότι έχει διαβάσει «προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου και σημειώνει: «Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

Ο τούρκος αντιπρόεδρος ισχυρίσθηκε ότι στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, ο κ. Παπανδρέου απάντησε στον ομόλογό του ότι έχει δίκιο σε αυτά που υποστηρίζει  για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι ο ίδιος θα επικοινωνήσει με τους Ελληνοκύπριους για να τους πείσει!

Όπως είναι φυσιολογικό, οι δηλώσεις του κ. Αρίντς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας, με την ελληνική πλευρά να δίνει εντολή στον έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα να προβεί σε αυστηρότατο διάβημα προς το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού και να ζητήσει την άμεση επανόρθωση των δηλώσεων.

«Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις» λέει ο κ. Αρίντς και τονίζει: «Βλέπω ότι ορισμένες εκφράσεις μου από τη συνέντευξη που έδωσα, έχουν προκαλέσει δυστυχώς, παρερμηνείες. Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες».