ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μίχας: «Το Εθνικό Συμβούλιο θα εγκρίνει την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές»

Δημοσίευση 5 Ιανουαρίου 2012, 15:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γ. Μίχας: «Το Εθνικό Συμβούλιο θα εγκρίνει την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές»
Facebook Twitter Whatsapp
«Δεν είναι σωστή η λύση της δυαρχίας. Θεωρώ ότι είναι λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές, με στόχο να διεκδικήσει την ψήφο των ελλήνων πολιτών, σε τόσο δύσκολη συγκυρία, να μην έχει πρώτα διασφαλίσει, τουλάχιστον την εμπιστοσύνη των μελών και των φίλων του κινήματος η εν πάση περιπτώσει όσων έχουν απομείνει», διευκρίνισε ο Γιάννης Μίχας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στον «ΒΗΜΑ 99,5».   
«Δεν είναι σωστή η λύση της δυαρχίας. Θεωρώ ότι είναι λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις εθνικές εκλογές, με στόχο να διεκδικήσει την ψήφο των ελλήνων πολιτών, σε τόσο δύσκολη συγκυρία, να μην έχει πρώτα διασφαλίσει, τουλάχιστον την εμπιστοσύνη των μελών και των φίλων του κινήματος η εν πάση περιπτώσει όσων έχουν απομείνει», διευκρίνισε ο Γιάννης Μίχας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Χρειάζεται σαφήνεια για το αύριο. Καθαρές θέσεις, γιατί όλοι μας κι εγώ μέσα σ' αυτούς επικαλούμαστε φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ουσιαστικά μιλάμε σ' ένα ανύπαρκτο ακροατήριο.  

Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είμαστε κόμμα στελεχών και για να ξαναγίνουμε κόμμα - κίνημα πολιτών πιστεύω, καταρχήν, πως πρέπει να δούμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε.   

Θέλουμε να παραμείνουμε ένα κόμμα πολιτικού παρασιτισμού, όπως είναι τα μεγάλα κόμματα, τουλάχιστον, πελατειακών σχέσεων, διεκδικητικού λαϊκισμού ή θα πρέπει να πάμε σ' ένα άλλο υπεύθυνο, ριζοσπαστικό, εγώ λέω το σοσιαλδημοκρατικό, άλλος το λεει κεντροαριστερό, κόμμα», αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ.   

Στη συνέχεια, σχετικά με το Εθνικό Συμβούλιο, είπε: «Ο κ. Παπανδρέου στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου είπε ότι στις 14 και 15 Ιανουαρίου θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.   

Συμφωνήσαμε όλοι, αφού συνεδριάσουμε και πάλι την άλλη εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη, για να φτιάξουμε την πολιτική εισήγηση.   

Φαίνεται ότι θα κάνουμε δύο προτάσεις, η μια θα είναι εκλογή προέδρου πριν τις εθνικές εκλογές και η άλλη θα είναι εκλογή προέδρου μετά τις εκλογές κι σ' αυτή την περίπτωση βέβαια, εάν εκλεγεί πριν τις εθνικές εκλογές, δεν χρειάζεται εκλογή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.   

Δεν ξέρω τι θα επικρατήσει. Εκείνο το όποίο πραγματικά πιστεύω είναι ότι θα πρέπει απέναντι στο κόσμο μας, τον όποιο κόσμο έχει απομείνει να υπάρξει η λογική της αλήθειας».  

Τέλος, ο κ. Μίχας δεν θέλησε να πάρει θέση όσον αφορά στο θέμα του ΔΟΛ. «Δεν θέλω να εμπλακώ σε κάτι που δεν το γνωρίζω. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της κυβέρνησης.   

Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει τα κόμματα και η κυβέρνηση να υλοποιούν τις αποφάσεις για τις οποίες ψηφίστηκαν.  

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους με κριτήρια τέτοια που να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολιτών - πελατών τους.   

Και τα ΜΜΕ, εννοώ τους ιδιοκτήτες, θα πρέπει και εκείνα με την πολιτική άποψή τους να κάνουν επιχειρηματικά την δουλειά τους.
 
Δεν πιστεύω, όμως, σε συγκρούσεις ούτε σε θεωρίες, ούτε σε συνομωσίες. Ο μόνος δρόμος για να μην δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση το PCI είναι οι διαδικασίες μας να είναι γρήγορες, πολύ συμπυκνωμένες και να αφήσουμε όλα τα άλλα να τα αποφασίσουμε τον Ιούνιο μετά τις εθνικές εκλογές στο τακτικό συνέδριό μας, όπου θα δούμε και πόσα είναι τα μέλη μας και πόσοι είναι οι φίλοι μας για να μπορέσουμε να έχουμε καθαρό λόγο απέναντι στη κοινωνία».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr