22 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση12:14

Εξελίξεις στην Προανακριτική: Εμφανίστηκε και η μάρτυρας «Κελέση» – Θα εξεταστεί τη Δευτέρα

Καταθέτει τη Δευτέρα και ο «Μάξιμος Σαράφης»

Δημοσίευση 12:14’
t7myi51582223874157

Καταθέτει τη Δευτέρα και ο «Μάξιμος Σαράφης»

Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η προστατευόμενη μάρτυρας με το κωδικό όνομα “Αικατερίνη Κελέση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Αικατερίνη Κελέση” επικοινώνησε αρχικά με την υπηρεσία προστασίας μαρτύρων, στο πλαίσιο και του εντάλματος της βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί, και στη συνέχεια εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ.

Η ΓΑΔΑ επικοινώνησε με την Προανακριτική Επιτροπή και αποφασίστηκε να γίνει η κλήτευση και η εξέταση της το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας (24.02.2020), στις 20.30.

Σε δήλωση της, πριν μέρες, η μάρτυρας «Κελέση» είχε πει: «Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε με γνωρίζει».

Καταθέτει τη Δευτέρα ο «Μάξιμος Σαράφης»

Το απόγευμα της Παρασκευής εμφανίστηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» στη ΓΑΔΑ καθώς, εκτελέστηκε τυπικά το ένταλμα βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεσή του θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 τη Δευτέρα με τον τρόπο που εκείνος θα επιλέξει.

Λίγο νωρίτερα, με έγγραφό του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος απαντάει στα μέλη της Προανακριτικής ότι οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι εκείνοι που θα καθορίσουν αυτοί τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπρακουμάτσος, στα χθεσινά ερωτήματα που του έθεσε η προανακριτική, απάντησε μόνο στο ένα σκέλος τους, που αφορά τον τρόπο κατάθεσης των προστατευομένων μαρτύρων και την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει στα υπόλοιπα ερωτήματα της προανακριτικής.

 


σχετικα αρθρα