17 Απριλίου 2018
Δημοσίευση06:57

Γ. Αμανατίδης: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

“Η εξωτερική μας πολιτική υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”

Δημοσίευση 06:57’
img 46211515406491

“Η εξωτερική μας πολιτική υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, υπάρχει διεθνές δίκαιο που καθορίζει το ορίζεται στο Αιγαίο» διαμήνυσε εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης και πρόσθεσε: «Η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι για το συμφέρον της χώρας μας».

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και μια συνολική πολιτική. Η δημιουργία της έντασης, αυτή τη στιγμή, δεν ωφελεί κανέναν. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ούτε στο εσωτερικό ούτε πουθενά αλλού» επισήμανε στον ΣΚΑΪ, για την πρωτοβουλία νεαρών να σηκώσουν σημαίες σε βραχονησίδες.

«Η εξωτερική μας πολιτική υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα οποία η κυβέρνηση είναι απόλυτη» διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή της ελληνικής σημαίας στους Ανθρωποφάγους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δραστηριότητα» υπογράμμισε εξάλλου ο Γιάννης Αμανατίδης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

«Υπάρχει διερεύνηση του περιστατικού… Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραβιάσεων του εναέριου και του θαλασσιού χώρου. Η στρατηγική της έντασης δεν ωφελεί ούτε την Τουρκία ούτε την Ελλάδα, οι Τούρκοι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί,

 

 


σχετικα αρθρα