1 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση08:33

Κ. Χρυσόγονος: «Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να στήσει πελατειακό κράτος»

«Τις πολιτικές αυτές τις εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2,5 χρόνια. Τώρα το θυμήθηκε ο Μελανσόν;»

Δημοσίευση 08:33’
mg 1468150659122334661

«Τις πολιτικές αυτές τις εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2,5 χρόνια. Τώρα το θυμήθηκε ο Μελανσόν;»

Εκτός… χρόνου είναι το αίτημα του Ζαν Λυκ Μελανσόν  να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύμφωνα με τον Κώστα Χρυσόγονο, ο οποίος χαρακτηρίζει «αψυχολόγητη» την κίνηση του επικεφαλής του Γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς.

«Τις πολιτικές αυτές τις εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2,5 χρόνια. Τώρα το θυμήθηκε ο Μελανσόν;», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χρυσόγονος δεν μίλησε με… κολακευτικά λόγια για τον κ. Μελανσόν: «Είναι υπερφίαλος με δυσανεξία στις διαφορετικές απόψεις. Κινείται σε έναν δικό του κόσμο, ουτοπικό». Υποστήριξε, μάλιστα, πως αν ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθούσε τις πολιτικές που υποδεικνύει ο Μελανσόν «η χώρα θα είχε καταστραφεί πλήρως»: «Η κατάσταση θα ήταν χειρότερη», είπε.

Από τα βέλη του ευρωβουλευτή δεν γλίτωσε ούτε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα «προσωποκεντρικό μόρφωμα», καθώς «οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται προσωπικά από τον Τσίπρα, όπως η συνεργασία με τον Καμμένο. Δεν ρώτησε κανένα συλλογικό όργανο. Είχα προαποφασιστεί εν κρυπτώ».

«Έχει κάνει σοβαρά λάθη ο Τσίπρας. Επέβαλε επαχθή, μη αναγκαία λάθη στον λαό. Το λάθος του δεν ήταν ότι δεν ώθησε στα άκρα τη σύγκρουση με τους δανειστές. Έπρεπε να είχε ενσωματώσει τη ΔΗΜΑΡ από το φθινόπωρο του 2014, να είχε ρίξει τους τόνους προεκλογικά, να είχα κάνει κυβερνητική συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ και όχι με τους ΑΝΕΛ», υπογράμμισε.

«Προσπαθεί να στήσει ένα δικό του πελατειακό σύστημα για να παραμείνει στην εξουσία», πρόσθεσε. 


σχετικα αρθρα