28 Σεπτεμβρίου 2022
Δημοσίευση21:30

ΚΚΕ: Ο αγώνας των απεργών του Νοσοκομείου Παίδων αφορά όλους τους γονείς και τα παιδιά που έχουν ανάγκη νοσηλείας

Σχόλιο ΚΚΕ για τους απεργούς του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». 

Δημοσίευση 21:30’
7imjoq1659705869377

Σχόλιο ΚΚΕ για τους απεργούς του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». 

Το ΚΚΕ «στηρίζει τη σημερινή κινητοποίηση των γιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», που διεκδικούν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας. Είναι αγώνας που δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά αφορά κυρίως τους γονείς και τα παιδιά που έχουν ανάγκη νοσηλείας»

Όπως αναφέρει σχόλιο του κόμματος, «οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαιτούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, χωρίς χρονοτριβές, να υλοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν στη δυνατότητα του προσωπικού να δουλεύει αξιοπρεπώς και να μπορεί να προσφέρει στους μικρούς ασθενείς την υγεία που τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Άμεσα [πρέπει] το υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων για να μπορούν να λειτουργούν όλα τα τμήματα με επάρκεια. Οι μετακινήσεις, οι συγχωνεύσεις και οι ολιγόμηνες συμβάσεις, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση διάλυσης βασικών τομέων του νοσοκομείου».

«Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους, γιατί η υπόθεση της υγείας των παιδιών κάθε οικογένειας δεν μπορεί να θυσιάζεται για να αυξάνεται το πελατολόγιο των ομίλων της ιδιωτικής υγείας» τονίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του ΚΚΕ.


σχετικα αρθρα