15 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:34

Κόντρα Βρούτση – Τριανταφύλλου στο «Ακραίως»: Οι συντάξεις, η… Βενεζουέλα και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους

Δημοσίευση 09:34’
triantafyllou vroutsis2

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση είχαν στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τις εκκρεμείς συντάξεις.

Η κ. Τριανταφύλλου απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου σχολίασε πως «πρέπει να δοθούν περίπου 200.000 συντάξεις και όταν αναλάβαμε έπρεπε να δοθούν 400.000».

Ο κ. Βρούτσης παρενέβη λέγοντας «Εκκρεμούν 220.000 συντάξεις. Έπρεπε ήδη να έχουν αποδοθεί. Αν εφάρμοζε τον «Άτλα» η Ελλάδα θα απολάμβανε αυτοματοποιημένη απόδοση συντάξεων. Αυθαίρετο το νούμερο αυτό. Είναι κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι «πολύ μικρότερος ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων που παραδώσαμε».

«Μιλά με τσιτάτα και χαρακτηρισμούς ο κ. Βρούτσης» υποστήριξε η κ. Τριανταφύλλου προσθέτοντας πως «από τις περίπου 400.000 που άφησε η ΝΔ σε εμάς, έχουν αποδοθεί οι περισσότερες». Σχολίασε επίσης πως «οι συντάξεις μειώθηκαν πράγματι 35% και ο κ. Βρούτσης πρωταγωνίστησε σε αυτό».

Από την άλλη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός υποστήριξε: «Το 2014 ήταν χρονιά ορόσημο του λαϊκισμού. Καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώσει φόρους και εισφορές για να καταρρεύσουν τα έσοδα. Για πρώτη φορά δεν χρειάζονταν μειώσεις. Τα γκρέμισαν όλα και έχουμε 35% μειώσεις στις συντάξεις».

Ο κ. Βρούτσης συνέχισε λέγοντας: «Δεν είπα ότι τα πάντα είναι τέλεια. Πήρα μια κατάσταση με προβλήματα και παρέδωσα την Εργάνη, τον Ήλιο, την Άρτεμη και τον Άτλα. Ο Άτλας είναι το σύστημα που κατέγραψε τον ασφαλιστικό βίο όλων. Το σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από ιδεοληψία. Το ΚΕΑΟ που θα “έκαιγε” ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας για τα έσοδα των εισφορών».

Η Μαρία Τριανταφύλλου αναρωτήθηκε: «Δεν υπήρχε τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία; Υπάρχει μία πρότερη κατάσταση; Γι’ αυτήν ποιος ευθύνεται; Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Για τη χρεοκοπία της χώρας ποιος θα πάρει την ευθύνη;» και συνέχισε: «Υπάρχει πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ; Πώς μπήκαμε στα μνημόνια, αν ήμασταν παράδεισος;»

Σε υψηλούς τόνους ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως «υπάρχει πλεόνασμα υποκρισίας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στη συνέχεια: «Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απομειώνουν τις πολιτικές επιλογές των προηγούμενων που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο; Συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές οδήγησαν στη χρεοκοπία και έχουν ονοματεπώνυμο».

«Είμαι περήφανος που αυτή η χώρα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επέλεξε να είναι ευρωπαϊκή χώρα γιατί άλλοι επιλέγουν δρόμους Βενεζουέλας. Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Βενεζουέλα. Σε κάθε υγιή μεταρρύθμιση αυτό το 3% του ΣΥΡΙΖΑ πάλευε στα πεζοδρόμια για να μην υλοποιηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε το ευρωπαϊκό οικονομικό υπόδειγμα της χώρας», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης και συμπλήρωσε: «Πάλι την αυταπάτη πληρώνουμε. Δεν χρειάζονταν μειώσεις συντάξεων. Ας αποφασίσουν να γίνουν κανονικό κόμμα».

Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ η κ. Τριανταφύλλου τόνισε: «Οι πρόγονοί μου είναι οι Μεσολογγίτες αγωνιστές που έδωσαν μάχες για τον τόπο. Το 3% του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις; Είχαν τόση δύναμη οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ;».

Τριανταφύλλου: Υπάρχει τεράστιο θέμα με τις συντάξεις χηρείας

Η Μαρία Τριανταφύλλου, νωρίτερα, αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναίτιες καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας. Τόνισε στο «Ακραίως» πως «Πράγματι υπάρχει τεράστιο θέμα με τις συντάξεις χηρείας για αυτό έγινε και η ερώτηση».

Είπε ακόμα πως «Πρέπει να ελέγξει το υπουργείο κατά πόσο είναι λειτουργικός ο νόμος».

Για την καθαρή έξοδο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: «Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια λόγω μνημονίου και χρεοκοπίας. Σε καμία περίπτωση δεν «πάμε για άλλα». Θα είμαστε σε ένα πλαίσιο που έχει οροθετηθεί στην ΕΕ. Θα ακολουθήσουμε τους κανόνες της ΕΕ. Προσπερνάμε με εύκολο τρόπο τη χρεοκοπία της χώρας. Θα έπρεπε η χώρα να έχει 13η σύνταξη και θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Αυτό είναι το σωστό. Ορθές οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Καταστροφικές οι μνημονιακές επιταγές. Καθαρή έξοδος σημαίνει έξοδος στις αγορές κάτι που ήταν απαγορευτικό. Δεν σημαίνει ότι θα έχεις χαμηλότερα επιτόκια. Πιστοληπτική γραμμή σημαίνει νέα μέτρα».

Σημείωσε επίσης πως «Δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι» και παραδέχθηκε πως «δεν μπορεί από την κρίση του ελληνικού λαού να ξεφύγεις».

«Οι μισθοί θα πρέπει να είναι παραπάνω αλλά γι’ αυτό χρειάζεται παραγωγή. Κάποιοι αποσάρθρωσαν την παραγωγή. Όταν το σπίτι σας καταστραφεί πλήρως θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να ξαναχτιστεί. Η χρεοκοπία της χώρας είναι πραγματική», ανέφερε η κ. Τριανταφύλλου.


σχετικα αρθρα