current views are: 12

30 Δεκεμβρίου 2020
Δημοσίευση12:55

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Άδειασμα Μητσοτάκη στις selfie της ντροπής – Εκτός της λίστας προτεραιοτήτων και οι βουλευτές – Όλο το παρασκήνιο

Ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε και από την επιλογή κάποιων προσώπων που έγινε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του NEWPOST. Μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά. Έκοψε τις λίστες προτεραιοτήτων στους εμβολιασμούς.

Δημοσίευση 12:55’
kl6bmf1609333249994

Ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε και από την επιλογή κάποιων προσώπων που έγινε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του NEWPOST. Μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά. Έκοψε τις λίστες προτεραιοτήτων στους εμβολιασμούς.

Την σφοδρή ενόχλησή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν οι αναρτήσεις της ντροπής κυβερνητικών στελεχών οι οποίοι κλήθηκαν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα πριν από τους γιατρούς και τους υγειονομικούς που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. «Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι, σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη»δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στα «Παραπολιτικά 90,1». «Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας» τόνισε. «Κακώς έγιναν αυτές οι selfies. Κακώς υπήρξαν αυτές οι αναρτήσεις».

Ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε και από την επιλογή κάποιων προσώπων που έγινε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του NEWPOST. Μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά. Έκοψε τις λίστες προτεραιοτήτων στους εμβολιασμούς. Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές με τις οποίες συνομίλησε το NEWPOST ενώ είχαν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν 126 κυβερνητικοί αξιωματούχοι μέχρι τέλος του Ιανουαρίου 2021, επί συνόλου 215.000, τελικά ο αριθμός θα με μείνει στους 66 (από τους 1128) που πρόλαβαν να εμβολιαστούν. Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις του Μαξίμου αναφέρονταν σε 45 κυβερνητικά στελέχη.

Όλοι οι άλλοι θα μπουν πλέον στα κανονικά ραντεβού τα οποία θα κλείνονται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών. Εκτός λίστας προτεραιοτήτων θα μείνουν και οι βουλευτές για τους οποίους υπήρξαν εισηγήσεις τις προηγούμενες ημέρες να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Στο εξής θα γίνουν ελάχιστες εξαιρέσεις και μόνον εφόσον κρίνεται απολύτως αναγκαίο.

Κακή εικόνα

Τα χθεσινά παρατράγουδα ήταν ένα πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης καθώς οι διάφοροι αξιωματούχοι σε ρόλο influencer, επιχείρησαν να στείλουν το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού με selfie φωτογραφίες όταν τα εμβόλια έρχονται με ρυθμούς χελώνας και με τον γενικό πληθυσμό να αργεί πολύ ακόμη μέχρι να αρχίσει να εμβολιάζεται.

Πολίτες ενοχλήθηκαν. Πολλοί νεοδημοκράτες επίσης. Η πρεμιέρα της «Ελευθερίας» συνοδεύτηκε από τον εγκλωβισμό στα παλαιοκομματικά στερεότυπα. Ήταν μία πρόκληση. Υπήρξε δυσαρέσκεια και μεταξύ των γιατρών και νοσηλευτών που προηγούνται. Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου έκανε καταγγελία ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ακυρώθηκε ο εμβολιασμός υγειονομικών για να εμβολιαστούν επίσημοι που δήλωσαν «μέλη του υπουργικού συμβουλίου». Ο διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης δήλωσε ότι χθες στο ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου επί προγραμματισμένων 61. «Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά» όπως ανέφερε.

Ακόμη και τα πέντε εμβόλια δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν από το ένα μέρος στο άλλο, λόγω των συνθηκών υψηλής ψύξης στην οποία πρέπει να φυλάσσονται.

Τα κυβερνητικά στελέχη πάντως δεν προσήλθαν μόνα τους αλλά τους τηλεφώνησαν στο υπουργείο Υγείας να πάνε να εμβολιαστούν. Ήταν λάθος όλος ο σχεδιασμός και επανεξετάζεται από το στενό επιτελείο του Μαξίμου.

Επίθεση Τσίπρα

Λάβρος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτήρισε «επιτελικό ρουσφέτι» τις «ουρές» υπουργών για το εμβόλιο.

«Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook. «Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι» τόνισε. «Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους άριστους.»


σχετικα αρθρα