6 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση18:00

Ρελάνς Γεννηματά με 10 + 1 προτάσεις για μισθούς, συντάξεις και Α΄ κατοικία

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για το Κοινωνικό Κράτος

Δημοσίευση 18:00’
kinima allagis 43

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για το Κοινωνικό Κράτος

Από τη λαϊκή γειτονιά του Κορυδαλλού η Φώφη Γεννηματά με 11 προτάσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των διαπραγματεύσεων για ΣΣΕ, κατώτατη εγγυημένη σύνταξη στα 500€ και κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού δίνει μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει και στη Βουλή τις επόμενες ημέρες εως τις 14 Ιουνίου που θα έχουν ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα, το μεσοπρόθεσμο και άλλα νομοσχέδια ειδικού βάρους.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μίλησε στην Νομαρχιακή Επιτροπή της Β’ Πειραιά και δεσμεύτηκε για προστασία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, αλλά η κορωνίδα των παρεμβάσεών της για ένα Κοινωνικό Κράτος είναι η «ριζική Αλλαγή του αντι-ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου».

Διμέτωπος

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης» είπε η κα Γεννηματά και επιτέθηκε σε Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Στον πρωθυπουργό καταλόγισε κοροϊδία και εμπαιγμό χαμηλόμισθων και συνταξιούχων φέρνοντας 5 παραδείγματα.

Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει” αύξηση του κατώτερου μισθού, υπογράφει την μείωση του αφορολόγητου στα 5.700, που οδηγεί σε απώλεια 650 ευρώ το χρόνο για όλους τους χαμηλόμισθους.

Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει” (με διαρροές) έκτακτα επιδόματα για τις συντάξεις, υπογράφει την μείωση των συντάξεων ως και 18% από το 2019. Δύο δις τον χρόνο περίπου θα χάσουν ακόμα οι Έλληνες συνταξιούχοι. Και ακόμη καταργεί το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει”, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, προσπαθεί να κρύψει ότι με τον Νόμο 4093/11, αυτό έπρέπε να είχε γίνει εδώ και 2 χρόνια. Ότι ο ίδιος υπέγραψε το “πάγωμά” τους.

Ο κ. Τσίπρας την ώρα που “τάζει”, αντίμετρα φιλανθρωπίας, αφαιρεί από τα ελληνικά νοικοκυριά 7,5 δις ευρώ με την εξοντωτική φορολογία για τα υπερπλεονάσματα.
Ο κ. Τσίπρας την ώρα που εξαγγέλλει «στεγαστικό επίδομα», προχωρεί σε πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας και αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα στις λαϊκές περιοχές. Υποκρισία χωρίς όριο.

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε μεροληψία υπερ των προνομιούχων.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για μια ανάπτυξη που αφορά τους λίγους και ισχυρούς.  Θεωρεί τις Κοινωνικές Ανισότητες “φυσικό φαινόμενο” και αφήνει την “αγορά” να ρυθμίσει δήθεν τα κοινωνικά θέματα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ενώπιων  του ΣΕΒ ότι “δεν θα επιτρέψει” την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων με το δικαίωμα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και την προσφυγή στη διαιτησία. Γυρίζει ολοταχώς στις πιο συντηρητικές αντιλήψεις της παλιάς δεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί ανοιχτά τον Κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης – τουλάχιστον ως προς το μέρος της ανταποδοτικής σύνταξης – δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις του.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει τη μείωση των δημοσίων δαπανών υποβαθμίζοντας περισσότερο την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία, τις Κοινωνικές Υποδομές.

Επόμενος σταθμός της κας Γεννηματά σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Νομαρχιακή της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα.


σχετικα αρθρα