11 Σεπτεμβρίου 2021
Δημοσίευση14:01

ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. 

Δημοσίευση 14:01’
l2mqkp1626974272319

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. 

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός “ζει στο γυάλινο πύργο του”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και, με ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη για τους μαθητές και την ίδια την πορεία της πανδημίας.

Εδώ και ενάμισι χρόνο πάλι δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις των εκπαιδευτικών. 

Αντί για περισσότερες τάξεις, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη,  ώστε να μην στοιβάζονται 27 μαθητές σε κάθε αίθουσα, η κα Κεραμέως ανοίγει και πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε. 

Αντί για δωρεάν μοριακά τεστ σε μαθητές και καθηγητές δυο φορές την εβδομάδα, πετούν το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη με τα μειωμένης αξιοπιστίας self test. 

Και το πιο επικίνδυνο απ’ όλα: με απόφαση της κας Κεραμέως ένα σχολικό τμήμα θα κλείνει λόγω κορονοϊού μόνο εάν αρρωσταίνει το 50+1 των μαθητών, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεκαπέντε παιδιά έχουν νοσήσει, τότε η διασπορά του ιού μπορεί να αφορά πάνω από 150 άτομα συνολικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως ζει στο γυάλινο πύργο του. Αδιαφορεί για τους μεγάλους κινδύνους που θα εκτίθενται από μεθαύριο καθημερινά χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη την Ελλάδα.

Το σύνολο της κοινωνίας για άλλη μια φορά θα πληρώσει τις εγκληματικές επιλογές του κ. Μητσοτάκη.


σχετικα αρθρα