20 Μαΐου 2022
Δημοσίευση13:13

ΣΥΡΙΖΑ: Θα διαψεύσει και την Google ο Οικονόμου μετά την αποκάλυψη-κόλαφο;

Σφοδρή επίθεση της Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης.

Δημοσίευση 13:13’
6dwhzs1651143047137

Σφοδρή επίθεση της Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης.

Eξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την αποκάλυψη της Google ότι κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα έχουν το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «πριν ένα μήνα είχαμε θέσει δημοσίως προς την κυβέρνηση το ερώτημα αν έχει προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο το λογισμικό παρακολούθησης “predator” με αφορμή τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς για επιχειρηματικά συμφέροντα που επωφελούνταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έκτοτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αρνείται επανειλημμένα αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «η σημερινή αποκάλυψη της Google ότι κρατικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης predator και μάλιστα και για κινητά με λογισμικό android, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βάζει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας.

Θα διαψεύσει και την Google τώρα ο κ. Οικονόμου; Ή θέλει να πείσει πως οι κρατικές υπηρεσίες προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης μόνο για τον εν λόγω δημοσιογράφο;».

«Επειδή πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και θεωρούμε αδιανόητο να παρακολουθούνται παράνομα από κρατικές υπηρεσίες πολίτες και δημοσιογράφοι, καλούμε τη κυβέρνηση να δώσει καθαρές εξηγήσεις» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.


σχετικα αρθρα