22 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση11:46

Τσαβούσογλου για «8»: Ο Τσίπρας ήταν ειλικρινής, αλλά δέχθηκε πιέσεις από τη Δύση

«Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας».

Δημοσίευση 11:46’
tsavousoglou mevlut

«Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας».

Για πιέσεις από την Ευρώπη προς την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει συγκεκριμένα κράτη ή πρόσωπα, στο ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή στο τουρκικό TRT Haber, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε πως πιστεύει στην ειλικρίνεια του Ελληνα πρωθυπουργού, ως προς την πρόθεσή του να παραδώσει στην Αγκυρα τους «8», ωστόσο ανέφερε ότι περίμενε διαφορετική στάση από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισήμανε ότι υπάρχουν διαφορές στο Αιγαίο, ωστόσο περίμενε “από την Ελλάδα περισσότερη στήριξη. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσά μας, ζητήματα που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε. Όπως αυτό της Κύπρου που ως εγγυήτριες δυνάμεις μας ενδιαφέρει. Στον Κραν Μοντανα πέρυσι κάναμε διαπραγματεύσεις 11 ημερών.

Στο Αιγαίο υπάρχουν τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, τα χωρικά ύδατα, το FIR, οι νησίδες αμφισβητούμενης κυριαρχίας, όπου ενδιάμεσα υπήρξε η κρίση των Ιμίων. Και συνεχίζουμε τις επαφές μας το πως θα λύσουμε τα προβλήματα αυτά. Όμως από την Ελλάδα δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν».


σχετικα αρθρα