3 Οκτωβρίου 2022
Δημοσίευση13:27

Βουλή: Ανοίγει η αυλαία για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο – Σε χαλαρούς ρυθμούς ο αγιασμός (Φωτό)

Απουσίαζαν από τον αγιασμό στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δημοσίευση 13:27’
8f9rre1664803777648 scaled

Απουσίαζαν από τον αγιασμό στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα για το Λονδίνο, λόγω της σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του πατέρα της συζύγου του Μαρέβας, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ απουσίαζαν ο γενικός γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25.

j4lnp1664803915274

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στα υπουργικά έδρανα βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και επτά υπουργοί.

«Ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητα μας, τη συνεργασία μας. Θέλουμε να πούμε μια δυνατή προσευχή και ευχή ο θεός να σας δίνει φώτιση και υπομονή μέσα τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται», είπε ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «θα θέλαμε ο νέος χρόνος να είναι για όλους μας, χρόνος υγείας, εργασίας, δυνατής και κυρίως να αφήσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν για τα μεγάλα που μας ενώνουν και μας προωθούν. Καλή χρονιά».

0w7yw1664803859877

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών της Γ’ Συνόδου είχε ανακοινώσει νωρίτερα στο σώμα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας. Ακολούθως, διεξήχθη εκλογή τριών Κοσμητόρων και έξι Γραμματέων – μελών του προεδρείου της Βουλής, η οποία λαμβάνει χώρα σε κάθε Σύνοδο.

Πριν την έναρξη του αγιασμού το κλίμα ήταν εύθυμο μεταξύ όλων των βουλευτών των κομμάτων, δημιουργώντας τα απαραίτητα «πηγαδάκια», κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στον φωτογραφικό φακό.


σχετικα αρθρα