30 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση14:10

Χωρίς τέλος η διαμάχη κυβέρνησης – ΝΔ για την ανομία

Δ. Τζανακόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Κ. Κατσίκης φούντωσαν ξανά σήμερα το κλίμα.

Δημοσίευση 14:10’
antitromokratiki

Δ. Τζανακόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Κ. Κατσίκης φούντωσαν ξανά σήμερα το κλίμα.

Στο ζενίθ της παραμένει για ακόμα μια μέρα η ”κόντρα” της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας για την ανομία, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να φουντώσει για τα καλά, σε αναμονή της ερώτησης του Κ. Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα στην Παρασκευή στη Βουλή.

Σήμερα, με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο κυβ. εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος την κίνηση του Κ. Μητσοτάκη να συγχαρεί τον αρχηγό της Αστυνομίας Κ. Τσουβάλα για την επιτυχία της σύλληψης του 29χρονου που έστειλε το εκρηκτικό υλικό στον Λ. Παπαδήμο. 

Ο υπουργός Επικράτειας σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις μεγάλες επιτυχίες της, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για “την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανομία”». Και καταλήγει o κ. Τζανακόπουλος: «Τελικά, τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουν;»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ.  υπογράμμισε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ότι «όταν η Ελληνική Αστυνομία αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, εργάζεται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, όταν αποτρέπεται βλέπουμε τα φαινόμενα στον δρόμο».

Στον κ. Τζανακόπουλο απάντησε η ΝΔ ως εξής: «Η σύλληψη του 29χρονου ήταν μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. Η αποφυλάκιση του σκληρού ποινικού, που έκαψε με το σίδερο ηλικιωμένη γυναίκα είναι έργο της κυβέρνησης. Το λέμε απλά για να το καταλάβουν μέχρι και οι κύριοι Τσίπρας, Τόσκας και Τζανακόπουλος». 

Ν. Κακλαμάνης: Το θέμα της καθημερινής ασφάλειας του πολίτη δεν έχει πρόσημα ιδεολογικά

Την ίδια στιγμή έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την αύξηση της εγκληματικότητας άσκησε και ο Ν. Κακλαμάνης. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Το θέμα της καθημερινής ασφάλειας του πολίτη δεν έχει πρόσημα ιδεολογικά και αυτοί που ψηφίζουν τον κ. Τσίπρα, το να μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ στο δρόμο με ασφάλεια ή να βγαίνουν στο μπαλκόνι τους και να μην κλείνουν τις πόρτες από τα καπνογόνα, είναι νομίζω κοινή πεποίθηση».

«Έχω μπροστά μου, επίσημη απάντηση του κ. Τόσκα, όταν τον ρώτησα γιατί διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ και τον ρώτησα επίσης εάν είναι αλήθεια ότι αυτό έγινε έπειτα από απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ… Αυτή η ομάδα, από το 2009 μέχρι το 2015, συμμετείχε σε μέτρα τάξης 182 φορές, έκανε 2.365 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων συνέλαβε 678 άτομα και για τη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα συνέλαβε 326 άτομα, συνολικά 1.004. Είναι θέμα ιδεολογίας το να επαναφέρεις αυτή την ομάδα, που για το κέντρο της Αθήνας, έκανε εξαιρετική δουλειά; Είναι θέμα στροφής σε δεξιά ατζέντα;».

Κ. Κατσίκης: Προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της ανομίας

Εν τω μεταξύ, για το θέμα της ανομίας μίλησε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, ο οποίος ενώ αρχικά είχε διατυπώσει την άποψη ότι ”δεν αφήνουν την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τη δουλειά της”, στη συνέχεια εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση. 

«Κατά τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή “Σήμερα”, η ερμηνεία που δόθηκε στην τοποθέτησή μου σχετικά με την αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας και εκδηλώσεων βίας ήταν αποσπασματική και απέχει από την ουσία των δηλώσεών μου». 
Αυτό τονίζει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης, προσθέτοντας:

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων, πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που σε καμία των περιπτώσεων δεν εξαπέλυσα προσωπικές βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκα, όπως παρέφρασαν τις δηλώσεις μου».

«Αντιθέτως, συνεχάρην την Ελληνική Αστυνομία για τις επιτυχίες της και κατ’ επέκταση αυτού, το έργο της ελληνικής κυβέρνησης. Όσα, δε, εξέφρασα σχολιάζοντας την ανομία, ήταν προτάσεις και ερωτήματα για την καλύτερη αντιμετώπισή της και όχι καταγγελτικός λόγος, όπως δυστυχώς παρουσιάστηκε από μερίδα των μέσων ενημέρωσης» αναφέρει ο κ. Κατσίκης και καταλήγει: «Ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος και δίκαιος τηλεθεατής αντιλαμβάνεται πως ο πολιτικός σχολιασμός της επικαιρότητας σε ζωντανό χρόνο διαφέρει από την ετεροχρονισμένη απόπειρα ερμηνείας και δυστυχώς παρερμηνείας, στην οποία προβαίνουν κατόπιν συγκεκριμένα κέντρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης».

Ένωση Κεντρώων: Το κλίμα ασφάλειας είναι ιδιαίτερα χαμηλό

Αιχμηρή ανακοίνωση για την ανομία εξέδωσε και η Ένωση Κεντρώων.

«Το κλίμα ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ιδιαίτερα χαμηλό και η ανομία έχει αρχίσει να βασιλεύει με δράση μαφιόζικων ομάδων σε όλη τη χώρα», όπως σημειώνει.

Σύμφωνα με την ΕΚ, «ένας υπουργός δεν δικαιούται να βλέπει μόνο τις επιτυχίες, πρέπει να βλέπει και τα κενά ασφαλείας και να αφουγκράζεται το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα» και προτείνει «συνολική αναχάραξη της διοίκησης όλης της αστυνομίας, ώστε να αποφεύγεται η κομματοκρατία και να επιδιώκεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

 


σχετικα αρθρα