18 Μαΐου 2020
Δημοσίευση06:33

Υποχρεωτική η μάσκα στα καταστήματα των εμπορικών κέντρων – Έρχονται ανακοινώσεις για στήριξη της εστίασης

Πρεμιέρα σήμερα για τα εμπορικά κέντρα, με τους πελάτες να υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας όταν εισέρχονται στα καταστήματα εντός του εμπορικού κέντρου, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.   

Δημοσίευση 06:33’
ty3vya1589783710201 scaled

Πρεμιέρα σήμερα για τα εμπορικά κέντρα, με τους πελάτες να υποχρεούνται να φορούν μάσκα προστασίας όταν εισέρχονται στα καταστήματα εντός του εμπορικού κέντρου, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.   

Στα μέτρα που θα ισχύουν στα εμπορικά κέντρα τα οποία ανοίγουν από σήμερα αλλά και στα επικείμενα μέτρα στήριξης της εστίασης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα τόνισε ότι τα μέτρα περιορισμού θα είναι πιο αυστηρά από αυτά που ισχύουν σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα: «Θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο των εμπορικών κέντρων. Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 20 τ.μ. Όταν εισερχόμαστε στα εμπορικά κέντρα υπάρχει σύσταση για μάσκα, ενώ όταν μπαίνουμε εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα είναι υποχρεωτική η μάσκα και για τους πελάτες και για τους εργαζόμενους (σ.σ. λόγω κλιματισμού). Ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να γνωρίζει η επιχείρηση πόσα άτομα είναι μέσα στο κατάστημα. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε ανελκυστήρες αν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες».

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επανέλαβε ότι θα επιτρέπεται να κάθονται έξι άτομα ανά τραπέζι και η αποστάση των τραπεζιών πρέπει να είναι δύο μέτρα: «Θα δοθεί περισσότερος χώρος στον υπαίθριο χώρο και δώσαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο εσωτερικός χώρος. Δηλαδή, ο χώρος που βρίσκεται σε ανοίγματα», είπε.

«Μενουν πολλά θέματα που πορέπει να λυθούν να περιμενουμε επίσημες ανακοινώσεις που θα δώσουν στήριξη και στην εστίαση και στον τουρισμό», υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι στα καταστήματα εστίασης, σε αντίθεση με τις παραλίες, επιτρέπεται η μουσική και το αλκοόλ.


σχετικα αρθρα