ΕΛΛΑΔΑ

Στα Τάρταρα η ελληνική οικονομία διαπιστώνει η Κομισιόν

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2012, 19:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα Τάρταρα η ελληνική οικονομία διαπιστώνει η Κομισιόν
Facebook Twitter Whatsapp
Συγκλονιστικά στοιχεία για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παρουσίασε στην τριμηναία έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αριθμοί που ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ανησυχία των πολιτών για τον.... διπλανό τους που μένει άνεργος και εν συνεχεία άστεγος.  
Συγκλονιστικά στοιχεία για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παρουσίασε στην τριμηναία έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι αριθμοί που ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ανησυχία των πολιτών για τον.... διπλανό τους που μένει άνεργος και εν συνεχεία άστεγος.   Όπως προκύπτει, η ύφεση το 2012 για τη χώρα μας θα φτάσει το 4,7% με την ελληνική οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά 15% την τελευταία διετία. 

Σύμφωνα με την έρευνα, μέσα στο 2011 χάθηκαν 370.000 θέσεις εργασίας, ενώ η ανεργία στους νέους έχει διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της διετίας 2009-2011, φτάνοντας στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 48%

Από την άλλη, η μακροχρόνια ανεργία έχει αυξηθεί κατά 9.1% και αφορά τους μισούς ανέργους. 

Παράλληλα, οι μισθοί έχουν πέσει κατά 22%, ενώ για τους νέους το ποσοστό της περικοπής σκαρφάλωσε στο 32%. 

Την ίδια ώρα μειώθηκε και η παραγωγικότητα κατά 2,8% το πρώτο τρίμηνο του 2011 ενώ καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, η οποία έφτασε το 21% το Δεκέμβριο του 2011.

Ένα από τα ζοφερά αποτελέσματα της κατακρεούργησης του εισοδήματος των πολιτών είναι η αύξηση του αριθμού των αστέγων. Αναπόφευκτα, αρκετοί από τους πολίτες που οδηγήθηκαν στην ανεργία έχοντας χρέη και απλήρωτους λογαριασμούς βρέθηκαν με τη θηλιά στο λαιμό με την πολιτεία να τους δείχνει το... παγκάκι!

'Ετσι, η έκθεση της Επιτροπής δείχνει καθαρά  ότι ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 25% τη διετία 2009-2011.

Αύξηση που σηματοδοτεί την σημασία ενός κοινωνικού προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά και χρήζει άμεσης λύσης.