ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι 92 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στη Βουλή της κρίσης

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2012, 12:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυτές είναι οι 92 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στη Βουλή της κρίσης
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογικό παζάρι εκτυλίσσεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα μία εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή. Συνολικά 92 υπουργικές αλλά κυρίως βουλευτικές τροπολογίες κατατέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τέσσερα μόλις νομοσχέδια των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Υποδομών. Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να βάλει φρένο διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές. Εάν σκεφθεί κανείς ότι οι εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν με το Πολυνομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει 330 άρθρα, πολλά εκ των οποίων είναι πολυσέλιδα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι τις επόμενες ημέρες το «κίνημα της ντροπολογίας» θα γνωρίσει ημέρες δόξας. 
Ένα χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογικό παζάρι εκτυλίσσεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα μία εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή. Συνολικά 92 υπουργικές αλλά κυρίως βουλευτικές τροπολογίες κατατέθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τέσσερα μόλις νομοσχέδια των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Υποδομών. Την ίδια στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να βάλει φρένο διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές. Εάν σκεφθεί κανείς ότι οι εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν με το Πολυνομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει 330 άρθρα, πολλά εκ των οποίων είναι πολυσέλιδα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι τις επόμενες ημέρες το «κίνημα της ντροπολογίας» θα γνωρίσει ημέρες δόξας.  Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» οι 92 τροπολογίες στοιβάζονται στο γραφείο του υπ. Επικρατείας, Γιώργου Σταυρόπουλου και εξετάζονται από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να απορριφθούν. 

Οι περισσότερες από 90 τροπολογίες αφορούν στη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη υπαλλήλων, στη χωροθέτηση Κοιμητηρίων, στην αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτών εξέδρων, στην εξαίρεση από τις περικοπές μισθών, στην εξαίρεση των θεάτρων και των κινηματογράφων από το χαράτσι στα ακίνητα, στη ρύθμιση οφειλών προς το Ταμείο Νομικών, στην εξομοίωση εισόδου στα καζίνο, στην επιβράβευση αθλητών, στη διευθέτηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος κτημάτων ακόμα και στην αδειοδότηση για πώληση γαλακτιμικών στις λαϊκές αγορές. 


Διαβάστε αναλυτικά τις κατατεθείσες τροπολογίες κάνοντας κλικ ΕΔΩ