current views are: 1

27 Δεκεμβρίου 2012
Δημοσίευση07:03

«Τρύπα» 12,5 εκατομμυρίων στον ΕΟΤ επί υπουργίας Παύλου Γερουλάνου

Ως «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον ΕΟΤ τις τελευταίες μέρες.

Δημοσίευση 07:03’
αρθρο-newpost

Ως «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον ΕΟΤ τις τελευταίες μέρες.

Ως «κορυφή του παγόβουνου» χαρακτηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον ΕΟΤ τις τελευταίες μέρες.
Η απάτησκάνδαλο σε βάρος του Οργανισμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ανήμερα Χριστουγέννων με τη σύλληψη του πρώην ειδικού συμβούλου του πρώην Γενικού γραμματέα του οργανισμού Νίκου Καραχάλιου, και τεσσάρων ακόμα ατόμων, τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία, είναι μόνο η αρχή. 

Ανεξαρτήτως του χειρισμού της υπόθεσης από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, υπάρχει πολιτικό θέμα όχι μόνο με την επιλογή των προσώπων που παίρνουν κρίσιμες θέσεις στην κρατική μηχανή αλλά και με τον διαχειριστικό έλεγχο που έχει γίνει στον ΕΟΤ

Παρά τις ανακοινώσεις, τις αιχμές και την προσπάθεια αποποίησης ευθυνών το μείζον θέμα είναι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος σε μια εποχή που κόβονται μισθοί και συντάξεις για τον περιορισμό των δαπανών του χρεοκοπημένου κράτους.

Τα στόματα αρχίζουν και ανοίγουν και φτάνουν πληροφορίες στο newpost.gr για την κατάσταση στον ΕΟΤ, με παρέες που έκαναν κουμάντο και σπατάλες στην «υγεία των κορόιδων».

Η απόφαση του νέου ΓΓ του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά είναι να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, χαρακτηριστικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι: «Ο ΕΟΤ θα γίνει φύλλο και φτερό».  

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνουν όλες οι εντολές πληρωμών του ΕΟΤ αλλά και τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Εκείνο που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις είναι η  καταγγελία του πρώην ΓΓ του ΕΟΤ κ. Καραχάλιου για «φαγοπότι» 12 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καραχάλιος, στην προσπάθεια του να αμυνθεί και να μην απαντήσει στις δικές του ευθύνες, ανοίγει με την καταγγελία του ένα άλλο θέμα κάνοντας λόγο για κύκλωμα που έφαγε 12 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΤ. Υπαινίσσεται δε σχεδόν καθαρά ότι η αποπομπή του από τη θέση του γενικού γραμματέα έγινε γιατί δεν δέχθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε από ορκωτούς λογιστές, η μαύρη τρύπα για το έτος 2011 είναι 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι απίστευτο το πόσο, σε μια χρονική στιγμή που η χώρα βρισκόταν στη δυσκολότερη δημοσιονομική κατάσταση, κάποιοι, φαίνεται, ότι έκαναν πράξη την προεκλογική δέσμευση του Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν».

Από εδώ και πέρα, όμως, ξεκινάνε τα περίεργα:

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών δόθηκε στη δημοσιότητα;

Γιατί δεν δόθηκε;

Ποια είναι τα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ; Ονόματα και διευθύνσεις διαφορετικά είναι κρότος χωρίς λάμψη!

Σε ποιες ενέργειες προχώρησε ο κ. Καραχάλιος για τη διαλεύκανση της λογιστικής τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ο ίδιος αναφέρει;

Ο πρώην ΓΓ του ΕΟΤ γιατί δεν μίλησε νωρίτερα για τη μαύρη τρύπα του ΕΟΤ;

Το πόρισμα έχει σταλεί στους οικονομικούς εισαγγελείς;

Η μαύρη τρύπα δημιουργήθηκε επί υπουργίας του κ. Γερουλάνου;

Ο κ. Γερουλάνος έχει ασυλία από τη ΝΔ και γιατί;

Νίκος Παναγιωτόπουλος 


σχετικα αρθρα