ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Τα Νέα» ζητούν συγγνώμη από τον Γιώργο για τα 200.000 ευρώ και την Κόστα Ρίκα

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2013, 10:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Τα Νέα» ζητούν συγγνώμη από τον Γιώργο για τα 200.000 ευρώ και την Κόστα Ρίκα
Facebook Twitter Whatsapp
Παραδέχεται μεν με περίσσια ειρωνεία δε η εφημερίδα «Τα Νέα» ότι το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν κόστισε τελικά 200.000 ευρώ, όπως είχε γράψει προ ημερών, αλλά... έγινε λάθος με ένα μηδενικό.
Παραδέχεται μεν με περίσσια ειρωνεία δε η εφημερίδα «Τα Νέα» ότι το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν κόστισε τελικά 200.000 ευρώ, όπως είχε γράψει προ ημερών, αλλά... έγινε λάθος με ένα μηδενικό.
«Απολογούμαι. Εσφαλα. Οικτίρω εαυτόν. Κατάπια αμάσητη μια πληροφορία που μου έδωσαν ότι το ταξίδι του Γιώργου, στις αρχές του 2012 στην Κόστα Ρίκα κόστισε περί τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, και το αποτέλεσμα είναι ότι...«εσκοτίσθη ο ήλιος και εσχίσθη το καταπέτασμα του ναού μέσον!» αναφέρει με άρθρο του ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος είχε δημοσιεύσει την πληροφορία προ ημερών στη στήλη του.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι προστέθηκε «ένα μηδενικό» και η εσωκομματική θύελλα στο ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε από «τη λάθος ανάγνωση από την πηγή μου ενός τιμολογίου από αυτά που σωρηδόν φτάνουν από παντού στην Ιπποκράτους».

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο- απολογία, το ταξίδι Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα δεν κόστισε 200 χιλιάδες, αλλά ούτε και 20.000 όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού. «Κόστισε 32.333.37 ευρώ για τον Γιώργο και την ακολουθία του (Ζιώγας, Σαββίδης, Λάμψα, Φουντζόπουλος και δύο αστυνομικοί)».

Αναλυτικά το άρθρο

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και οι χριστιανοί απανταχού της Επικράτειας θα εισρεύσουν στους ναούς για να παρακολουθήσουν τις τελευταίες πράξεις του Θείου Δράματος.

Ο Χριστός, κατά το Ευαγγέλιο, θα παραθέσει Μυστικό Δείπνο στους μαθητές Του και λίγο πριν από αυτό, σε μια προφανή απόδειξη της ταπεινότητάς Του, θα σκύψει και θα πλύνει τα σκονισμένα πόδια των 12 μαθητών Του. Επειτα, αφού ολοκληρωθεί το Δείπνο, και ουσιαστικά καταδείξει την επερχόμενη προδοσία, θα απευθύνει την Υπερφυή Προσευχή προς τον Θεό και Πατέρα Του. Κατόπιν θα συλληφθεί από τους ρωμαίους λεγεωνάριους, αφού τον προδώσει ο Ιούδας.
 
Αύριο είναι Μεγάλη Παρασκευή, οπότε κορυφώνεται με τη Σταύρωση το Θείο Δράμα, για να ακολουθήσει η Ανάσταση μεθαύριο Μεγάλο Σάββατο, όπως μπορώ να βεβαιώσω ως... Παπα-χρήστος!
 
Με την ίδια «ιδιότητα» του Παπα-χρήστου, μπορώ να βεβαιώσω επίσης ότι το Μεγάλο Σάββατο μπορεί κανείς να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων, αφού προηγουμένως και εφόσον είναι ενήλικος εξομολογηθεί. Εγώ που πάει καιρός που ήμουν πιτσιρίκος, αισθάνομαι την ανάγκη να εξομολογηθώ από σήμερα. Και επειδή ο φίλος μου, μέλλων δεσπότης Χρυσόστομος, έχει κάτι δουλειές λόγω των ημερών, λέω να το κάνω δημόσια.
 
 Απολογούμαι. Εσφαλα. Οικτίρω εαυτόν. Κατάπια αμάσητη μια πληροφορία που μου έδωσαν ότι το ταξίδι του Γιώργου, του global Γιώργου, στις αρχές του '12 στην Κόστα Ρίκα κόστισε περί τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ, και το αποτέλεσμα ήταν ότι... «εσκοτίσθη ο ήλιος και εσχίσθη το καταπέτασμα του ναού μέσον»!
 
Ο Γιώργος ζήτησε εξηγήσεις από τον Βαγγέλη, ο Βαγγέλης αρνήθηκε να παράσχει την οποιαδήποτε κάλυψη στον Γιώργο, οι άνθρωποι του Γιώργου το έριξαν στο... τσάμικο, ότι το ταξίδι στην Κόστα Ρίκα κόστισε μόνο είκοσι χιλιάδες και άρα σκοπίμως, και με προφανή πρόθεση να απαξιώσουν τον Γιώργο ηθικά και πολιτικά, πρόσθεσαν (εγώ δηλαδή και όσοι με αναπαρήγαγαν) ένα μηδενικό στα είκοσι χιλιάρικα - ένας χαμός!
 
 Ημέρες που, είναι και πριν μεταλάβω μεθαύριο, έχω να πω ότι όλο αυτό προκλήθηκε από τη λάθος ανάγνωση από την πηγή μου ενός τιμολογίου από αυτά που σωρηδόν φτάνουν από παντού στην Ιπποκράτους. Οντως το ταξίδι αυτό, το συγκεκριμένο, δεν κόστισε διακόσιες χιλιάδες. Αλλά ούτε και είκοσι. Κόστισε 32.333,37 ευρώ για τον Γιώργο και την ακολουθία του (Ζιώγας, Σαββίδης, Λάμψα, Φουντζόπουλος και δύο αστυνομικοί). Είναι λίγα χρήματα για ένα κόμμα που δεν έχει να πληρώσει ούτε το 1/4 του μισθού των υπαλλήλων του; Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε δηλαδή...