ΕΛΛΑΔΑ

Άκης: Ζητώ συγγνώμη από το λαό - Οδηγήσαμε τη χώρα σε χρεοκοπία

Δημοσίευση 5 Σεπτεμβρίου 2013, 12:27 / Ανανεώθηκε 5 Σεπτεμβρίου 2013, 16:31
Άκης: Ζητώ συγγνώμη από το λαό - Οδηγήσαμε τη χώρα σε χρεοκοπία
Facebook Twitter Whatsapp

Με συνεχείς αντεγκλίσεις, εντάσεις και... προσωπικούς απολογισμούς συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία του τριμελούς Εφετείου στην τελευταία ευκαιρία των κατηγορουμένων στη δίκη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Με συνεχείς αντεγκλίσεις, εντάσεις και... προσωπικούς απολογισμούς συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία του τριμελούς Εφετείου στην τελευταία ευκαιρία των κατηγορουμένων στη δίκη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δευτερολογία του ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ανατρέποντας το ύφος της προγενέστερης κατάθεσής του. «Όλοι έχουν ευθύνη κι εγώ χρεώνομαι αυτό που μου αναλογεί», ανέφερε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στον λαό, τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και τους χιλιάδες ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί. Ζητώ συγγνώμη. Ενώ το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε όλα τα θετικά σε αυτή τη χώρα, έχουμε όλοι ευθύνες για τα δεινά που προέκυψαν. Οδηγήσαμε τη χώρα σε οικονομική χρεοκοπία και φορτωθήκαμε σκληρές, επώδυνες και εκδικητικές λύσεις των δανειστών μας. Εγώ βέβαια χρεώνομαι το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί. Ζητώ να κατανοήσουν και να είναι ανοιχτοί με βάση τα χρόνια που δουλέψαμε μαζί και να δεχθούν τη συγγνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ.

Τεταμένο ήταν το κλίμα και όταν ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε από τον ξάδελφο του, Άκη Τσοχατζόπουλο, να ομολογήσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. «Εγώ ήμουν ο μόνος που τον προστάτευε όλα αυτά τα χρόνια. Ήμουν εγώ που τον στήριζα χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Από αγάπη θέλω να τον προστατεύσω και τώρα. Όταν η οικογένειά του γλεντούσε με αμαρτωλά χρήματα εγώ πήγαινα στην κόλαση. Άκη ομολόγησε και ζήτα συγγνώμη από τον κόσμο, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε», τόνισε ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έβαλε και κατά πολλών ακόμη κατηγορουμένων.

Την ίδια ώρα, η Βίκυ Σταμάτη, έκανε έκκληση στο δικαστήριο να τελειώσει η «άδικη» προφυλάκισή της. Όπως σημείωσε σε δραματικούς τόνους, «Ο γιος μου, ο ήρωάς μου, περιμένει με αγωνία εμένα την αγαπημένη του μανούλα να τον γράψω στη Δευτέρα Δημοτικού». 

Στη συνέχεια η κυρία Σταμάτη αναφέρθηκε στην διαχείριση των οικονομικών της οικογένειας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. «Ήμουν απόλυτα εξαρτημένη από τον σύζυγό μου όσον αφορά στις δαπάνες της οικογένειας. «Πως να ξέρω την παράνομη προέλευση τους; Άλλωστε, όταν η σύζυγος ασχολείται με τα οικιακά, στην Ελλάδα, τα αφήνει όλα στο σύζυγο» υποστήριξε.

Την απάλαξη των κατηγοριών από τη Βίκυ Σταμάτη ζήτησε στην πρωτολογία του και ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός έκανε έκκληση προς το δικαστήριο να απελευθερώσει τη γυναίκα του. «Εγώ αποκλειστικά και εν λευκώ είχα τη διαχείριση όλων των οικονομικών της οικογενείας μας. Η επένδυσή της στη Διονυσίου Αρεοπάγιτου έγινε βραχνάς για την ίδια, ενώ την έκανα εγώ. Αγοράστηκε νόμιμα, κακώς λένε, ότι υπάρχει ξέπλυμα χρήματος. Η Βίκυ έχει ήδη τιμωρηθεί σκληρά» σημείωσε. 

Από την πλευρά της, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στην απολογία της καταφέρεται εναντίον του Τσοχατζόπουλου. «Θλίβομαι και αγανακτώ με όσα έχει πει ο ο Άκης για το σπίτι της Αρεοπαγίτου. Εγώ τον εξυπηρετούσα για να κρυφτεί πίσω από τη Nobilis. Δεν νόμιζα ότι έκανα κάτι παράνομο, ούτε έχω να πω κάτι άλλο για όσα του καταμαρτυρούν. Με πιέζουν πολλοί να αλλάξω αυτά που έχω πει, εγώ όμως λέω μόνον την αλήθεια, αλλά άλλοι με... ευγενή καταγωγή λένε ψέματα» υποστήριξε η κυρία Λαμπροπούλου αφήνοντας σκληρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Τέλος, «καταπέλτης» ήταν στην κατάθεσή του και ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος κατηγόρησε για όλα τον Άκη Τσοχατζόπουλο, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να απαλλαχθεί για να μην... αυτοκτονήσει.