ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτός σε διάλογο αλλά με αυστηρούς όρους ο Γεωργιάδης

Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου 2013, 12:14 / Ανανεώθηκε 29 Νοεμβρίου 2013, 16:02
Ανοικτός σε διάλογο αλλά με αυστηρούς όρους ο Γεωργιάδης
Facebook Twitter Whatsapp

Στα άκρα βρίσκεται η σύγκρουση του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους παρά το χθεσινό τελεσίγραφο πως από σήμερα θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον Οργανισμό στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα άκρα βρίσκεται η σύγκρουση του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους παρά το χθεσινό τελεσίγραφο του κ. Μπέζα πως από σήμερα θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον Οργανισμό στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Νωρίτερα,  γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή. 

Aπό την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, απηύθυνε πρόσκληση σε διάλογο προς όλα τα κόμματα αλλά και προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για την δημιουργία μιας δημόσιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση στις παροχές.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην εξαιρέσει κανένα από την τήρηση της νομοθεσίας τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο κατηγοριών. 

«Λέτε ότι το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναφτιαχτεί. Έχετε απόλυτα δίκιο, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» είπε ο υπουργός Υγείας στέλνοντας μήνυμα στους απεργούς γιατρούς ότι «δεν είναι εποχή για μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις. Και, ναι, κάποιοι θα ξεβολευτούν γιατί από το προηγούμενο σύστημα κάποιοι ήταν βολεμένοι, αλλά το σύστημα αυτό δεν έδινε αυτά που έπρεπε. Κάποιοι πρέπει να ξεβολευτούν και εμείς θα πάμε μπροστά».

Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που ανέφερε ότι το κόμμα της θα κάνει αντίλογο με την κυβέρνηση αλλά δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη. 

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα διακόπτονται οι συμβάσεις των ιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Η διακοπή, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.