ΔΙΕΘΝΗ

Εκτροχιασμός τρένου στη Νέα Υόρκη - Τέσσερις νεκροί, 63 τραυματίες (Βίντεο)

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2013, 15:10 / Ανανεώθηκε 1 Δεκεμβρίου 2013, 20:42
Facebook Twitter Whatsapp

Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στη Νέα Υόρκη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 40 τραυματίες.

 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στη Νέα Υόρκη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 63 τραυματίες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης (FDNY) έδωσε τους αριθμούς αυτούς. Οι 11 από τους 63 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι 6 σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Υπηρεσίας τρεις από τους τέσσερις νεκρούς, την ώρα του εκτροχιασμού, πετάχτηκαν έξω από το τρένο.

Πάνω από 130 διασώστες βρίσκονται στην περιοχή, ενώ δύτες εξερευνούν τον ποταμό για τυχόν θύματα.

Το τρένο της εταιρείας Metro-North εκτροχιάστηκε στο Μπρονξ, βόρεια του Μανχάταν, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων βόρεια του σταθμού Σπάιτεν Ντάιβιλ.

Κάποιες αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι βαγόνια του τρένου βρέθηκαν στον ποταμό Χάντσον, ο οποίος βρίσκεται δίπλα από το σημείο του ατυχήματος, όμως τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πέντε βαγόνια, συνολικά, φέρονται να έχουν εκτροχιαστεί. O μηχανοδηγός του τρένου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες έκανε λόγο για πρόβλημα στα φρένα.

Τακτικός επιβάτης της γραμμής, πάντως, δήλωσε στη New York Post ότι του φάνηκε πως το τρένο κινείτο ταχύτερα σήμερα απ'ό,τι συνήθως καθώς πλησίαζε στην στροφή για να μπει σε τοπικό σταθμό.

Η λειτουργία της γραμμής αυτής, η οποία ενώνει την πόλη της Νέας Υόρκης με τα προάστιά της, ανεστάλη λόγω του δυστυχήματος.