ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ένας δημοσιογράφος... αλλιώτικος από τους άλλους!

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2013, 13:40 / Ανανεώθηκε 5 Δεκεμβρίου 2013, 13:03
Ένας δημοσιογράφος... αλλιώτικος από τους άλλους!
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα γνωστό σύνθημα που ακούγεται και γράφεται εδώ και πολλά χρόνια, «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», δηλωτικό της απέχθειας αλλά και των σκοπιμοτήτων που παίζονται στη ενημέρωση.

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ένα γνωστό σύνθημα που ακούγεται και γράφεται εδώ και πολλά χρόνια, «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», δηλωτικό της απέχθειας αλλά και των σκοπιμοτήτων που παίζονται στην ενημέρωση.

Ναι, είναι ισοπεδωτικό το σύνθημα και δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι...

Ακόμα και αυτοί που βρίσκονται εύκολα στο στόχαστρο κάνοντας το ρεπορτάζ, μεταφέροντας την ενημέρωση από τις πηγές τους μέσα στην κυβέρνηση δεν πρέπει να κατηγορούνται ή ακόμα και αυτοί που εκφράζουν ελεύθερα την άποψη τους ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Είναι, συνήθως οι εύκολοι στόχοι που κατηγορούνται για την παραπληροφόρηση ή τη διαστρέβλωση της αλήθειας ενώ απλά λένε την άποψη τους. Και αυτή κρίνεται και αξιολογείται από τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες!

«Παλιότερα χρησιμοποιούσαν τα βασανιστήρια. Σήμερα χρησιμοποιούν τις εφημερίδες», έλεγε το 19ο αιώνα Όσκαρ Ουάιλντ...

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, αξιόλογοι, χρόνια στο ρεπορτάζ που τους «επιτρέπεται» να μεταφέρουν το ρεπορτάζ , με κρύο, βροχή και καύσωνα να ξεροσταλιάζουν έξω από το Μαξίμου, τη βουλή και τα κέντρα εξουσίας. Υπάρχουν, όμως, και οι δημοσιογράφοι που είναι αλλιώτικοι…

Ένας δημοσιογράφος που συναντά τον πρωθυπουργό, δεν είναι κακό αν είναι για το ρεπορτάζ… πόσο εύκολο, όμως, είναι;  Ένας  δημοσιογράφος που οι πόρτες στα «άδυτα» της εξουσίας ανοίγουν με μεγάλη ευκολία για την εκτέλεση της εργολαβίας είναι… «αλλιώτικος»! Που δεν χρειάζεται να ξεροσταλιάσει…

Ο «αλλιώτικος», όμως, ταξιδεύει και με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Αν και δεν καλύπτει συγκεκριμένο ρεπορτάζ, έχει την άνεση να ταξιδεύει ινκόγκνιτο σε σημαντικές αποστολές σε διαφορετικό ξενοδοχείο από τους δημοσιογράφους της …σειράς!

Με έναν «αλλιώτικο» δημοσιογράφο μπορεί ο πρωθυπουργός να συνταξιδέψει από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη; Μπορεί να τον αφήσει να μπει σε κλειστές συναντήσεις με τα γεράκια των αγορών; Φυσικά και ναι! Αν είναι να γράψει την αφήγηση του καλού παραμυθιού της ανάπτυξης και των αγορών που λάτρεψαν το… θύμα τους!    

Αυτός είναι ένας δημοσιογράφος… αλλιώτικος από τους άλλους! 

Αυτός ο «αλλιώτικος» δημοσιογράφος μπορεί  με την ίδια ευκολία να εκθειάζει την σημερινή κυβέρνηση, την αυριανή … αλλά το σημαντικότερο να επιτίθεται στους ορατούς και αόρατους «εχθρούς» του εκάστοτε πρωθυπουργού!  

ΥΓ.  Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις δεν είναι τυχαία!

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις