ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 75 κιλά εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας (Βίντεο και φωτό)

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2014, 06:03 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2014, 11:05
Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 75 κιλά εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας (Βίντεο και φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. 

Το σημερινό χτύπημα μόνο τυχαίο δεν θεωρείται καθώς σημειώθηκε την ημέρα που βγαίνει η χώρα στις αγορές αλλά και μία ημέρα πριν από την έλευση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. 

Όπως εγραφε το newpost την περασμένη Δευτέρα το τελευταίο διάστημα ο φόβος για ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα παρέμενε διάχυτος αφού η... ηρεμία των τελευταίων εβδομάδων έπειτα από ένα μπαράζ μικρών και μεγάλων χτυπημάτων και το γεγονός ότι οι δραπέτες Χριστόδουλος Ξηρός και Νίκος Μαζιώτης, όπως και τα μέλη των οργανώσεων που ευθύνονται για το χτύπημα στο σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής παραμένουν ασύλληπτοι δημιουργούσαν ερωτήματα.

Πάντως μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και αναμένεται η προκήρυξη.

Το χρονικό

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά. 

Άγνωστος τηλεφώνησε στις 05:10 στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, και είπε: "Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά". 

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα. 

Πράγματι στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο άφησε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας που άφησε το ΙΧ διέφυγε με μοτοσικλέτα συνεργού του από το σημείο.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που εξερράγη, αυτό είχε κλαπεί στις 5 Απριλίου από την περιοχή της Καισαριανής. 

Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο της Αθήνας

Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στα κτίρια της περιοχής.

Στους γύρω δρόμους υπάρχουν κομμάτια από το πεζοδρόμιο και πολλά γυαλιά, ενώ θραύσματα έχουν φτάσει μέχρι και την Παλαιά Βουλή και την οδό Βαλαωρίτου.