ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο διευθυντής της κλινικής του Ευαγγελισμού με το «φακελάκι»

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2014, 09:34 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2014, 15:32
Ποιος είναι ο διευθυντής της κλινικής του Ευαγγελισμού με το «φακελάκι»
Facebook Twitter Whatsapp

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του γιατρού και διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής στον Ευαγγελισμό για δωροδοκία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του γιατρού και διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής στον Ευαγγελισμό για δωροδοκία. Ο 59χρονος γιατρός, χειρουργός, διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με έμφραγμα, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, έθεσε σε αργία τον γιατρό και έδωσε εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, να προχωρήσει στην αναστολή των καθηκόντων του ιατρού. Επίσης, ξεκινούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο πειθαρχικές διαδικασίες από τις διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Αντώνης Τσούκας απαίτησε εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass».

Ζητούσε «φακελάκι» και απειλούσε με... εξιτήριο

Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Προχθές  ο ιατρός, σε νεότερη συνάντησή του με τον νοσηλευόμενο ασθενή, επανέλαβε την παράνομη απαίτησή του για την καταβολή των 500 ευρώ, ζητώντας το ποσό προκαταβολικά, πριν την πραγματοποίηση της εγχείρησης, η οποία ορίστηκε για τις επόμενες ημέρες.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του ιατρού στο Νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο ιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ,
  • το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ, ως προερχόμενο από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα ιατρών, υπαλλήλου του Νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας.  

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος ιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο Νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη και άλλων ανάλογων περιστατικών αλλά και η ενδεχομένη συμμετοχή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝ. ΓΑΛ.