current views are: 3

29 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση13:56

«Τετ α τετ» Τσίπρα – Στουρνάρα την Πέμπτη για ΤΧΣ και τράπεζες

Συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στον απόηχο των stress tests.

Δημοσίευση 13:56’
αρθρο-newpost

Συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στον απόηχο των stress tests.

Συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα στον απόηχο των stress tests.

Το ραντεβού κλείστηκε έπειτα από αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

Όπως έχει γράψει το newpost, ξεκάθαρη θέση του κόμματος της Κουμουνδούρου είναι η διατήρηση των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την αντίστοιχη έκδοση μετοχών και να μην «πειραχθούν» τα 11 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι το «μαξιλαράκι» του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο οποίο έχει βασίσει ένα μεγάλο κομμάτι από το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις του πρωθυπουργού αφού εάν για παράδειγμα ο Αντώνη Σαμαράς επιμείνει στην επιστροφή των 11 δισεκατομμυρίων του ΤΧΣ προκειμένου να μειωθεί το χρέος τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να επανακαθορίσει το πρόγραμμα του με βάση τα νέα δεδομένα. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Στουρνάρας την Πέμπτη στις 14:00 θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και στις 13 Νοεμβρίου με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.


σχετικα αρθρα