ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2014, 13:19 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2014, 17:37
Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του νέου υπουργού Άμυνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του νέου υπουργού Άμυνας, έπειτα από απάφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Ανάπτυξης αντικαθιστά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που αναλαμβάνει τη θέση του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν.

Στη θέση του κ. Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετείται ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, ο οποίος αναλαμβάνει για πρώτη φορά χαρτοφυλάκιο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και μετά το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

Aπό την πλευρά του, ο κ. Σκρέκας έκανε λογο για «μεγάλη τιμή» σημειώνοντας ότι «κυριότερο μέλημα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Όπως είχε γράψει το newpost, εξεταζόταν να τοποθετηθεί ένα ισχυρό πολιτικό πρόσωπο στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ώστε να δοθεί και ένα πολιτικό μήνυμα στην Τουρκία, η οποία έχει προχωρήσει σε σειρά προκλήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr