ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος παρουσιάζει τη Δημοκρατική Παράταξη και στο ΠΑΣΟΚ ανησυχούν

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2014, 09:33 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2014, 09:05
Ο Βενιζέλος παρουσιάζει τη Δημοκρατική Παράταξη και στο ΠΑΣΟΚ ανησυχούν
Facebook Twitter Whatsapp

Τι θα είναι πραγματικά το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης; Αυτήν την στιγμή ουδείς γνωρίζει. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τι θα είναι πραγματικά το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης; Αυτήν την στιγμή ουδείς γνωρίζει. Πολλοί περιμένουν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να το ξεκαθαρίσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση των μελών της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου όπου για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθύνει προσκλητήριο συνένωσης όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Όμως, πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ανησυχούν. Θεωρούν ότι η δημοκρατική παράταξη θα είναι κάτι ασαφές, ένας πολιτικός χώρος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του κ. Βενιζέλου και ότι επί της ουσίας θα θάψει τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του κόμματός τους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει διαβεβαιώσει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής συμβόλων ή ονομασίας του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι το κίνημα ενταγμένο στην δημοκρατική παράταξη θα διατηρήσει την πολιτική αυτονομία του.

Οι αμφισβητίες του όμως πιστεύουν ότι το νέο εγχείρημα δεν είναι τίποτε από άλλο από μία νέα Ελιά και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή της με πολλά από τα πρόσωπα που την υποστήριξαν στις ευρωεκλογές να έχουν αποσυρθεί.

Ο τόνος θα δοθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος θα μιλήσει για ένα νέο ξεκίνημα και για την ανάγκη συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης. Με την ΔΗΜΑΡ να έχει αποκλείσει εκ νέου τον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να σνομπάρει ακόμη και την λέξη ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος θέλει ένα προγραμματικό-πολιτικό συνέδριο. Πολλοί εκ των αντιπάλων του επιθυμούν ένα συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν τα πάντα, άρα και το θέμα της ηγεσίας. Όμως σ' αυτήν την φάση δεν είναι βέβαιο ότι θα αμφισβητήσει κάποιος τον κ. Βενιζέλο για να δοκιμαστεί εκείνος στις εθνικές εκλογές.

Από τις παρουσίες στην σημερινή έναρξη των εργασιών της Επιτροπής θα κριθούν πολλά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr