current views are: 1

1 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:55

Φορτσάκης: Νίκησε η νομιμότητα στη συνεδρίαση της Συγκλήτου

Ισχυρή είναι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η αστυνομική παρουσία έξω από την είσοδο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. 

Δημοσίευση 07:55’
αρθρο-newpost

Ισχυρή είναι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η αστυνομική παρουσία έξω από την είσοδο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. 

Ισχυρή είναι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η αστυνομική παρουσία έξω από την είσοδο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι περίπου 30 φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος και εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε αυτό, αποχώρησαν. 

«Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και έπειτα από πολλά χρόνια με απολύτως νόμιμο τροπο» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης.

Υπό τον φόβο επεισοδίων αστυνομικοί βρίσκονταν στην Ρήγα Φεραίου όπου περίπου 40 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται για την πρόθεση του πρύτανη Φορτσάκη να αναθέσει τη φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου σε ιδιωτικές εταιρείες. 

Η συνεδρίαση έγινε χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Σύμφωνα με τον νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στη Σύγκλητο οι φοιτητές εκπροσωπούνται με έναν προπτυχιακό φοιτητή, έναν μεταπτυχιακό και έναν υποψήφιο διδάκτορα.

Αντίθετα οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ ζητούν να εκπροσωπηθούν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Ένταση δημιουργήθηκε και όταν εξήλθε του κτιρίου η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο, με αποτέλεσμα, στη συνέχεια να μην της επιτραπεί η είσοδος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.

Μήνυση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε πάντως ότι θα καταθέσει η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο Αθηνά Αλεξανδρή, επειδή, όπως είπε, της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Σύγκλητος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης, χαρακτήρισε τη λογική των πρυτανικών Αρχών αυταρχική και αντιδημοκρατική,


σχετικα αρθρα