current views are: 2

5 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:55

Γιορτάζουν οι «ιπτάμενοι φρουροί» του Αιγαίου (Bίντεο)

Με τετραήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από αύριο θα γιορτάσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, που σε αυτόν εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι πιλότοι οι οποίοι καθημερινά υπερασπίζονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο με ηρωισμό και αυταπάρνηση, όπως έχουν αποδείξει.

Δημοσίευση 16:55’
αρθρο-newpost

Με τετραήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από αύριο θα γιορτάσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, που σε αυτόν εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι πιλότοι οι οποίοι καθημερινά υπερασπίζονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο με ηρωισμό και αυταπάρνηση, όπως έχουν αποδείξει.

Με τετραήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από αύριο θα γιορτάσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, που σε αυτόν εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι πιλότοι οι οποίοι καθημερινά υπερασπίζονται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο με ηρωισμό και αυταπάρνηση, όπως έχουν αποδείξει.

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις οι οποίες θα τονώσουν το εθνικό φρόνημα και θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους να γνωρίσουν τους αφανείς καθημερινούς ήρωες που συμμετέχουν σε έναν ανεπίσημο ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο.

Πριν από μερικές μέρες ο κόσμος ρίγησε ακούγοντας τον σμηναγό Θεόδωρο Στράλη, να καλεί όλους τους Έλληνες «να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι» κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης «ΖΕΥΣ» που ακολούθησε μόλις ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Θα ήταν λάθος και άδικο, όμως, να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον μόνο στον συγκεκριμένο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς ο Θεόδωρος Στράλης απλώς αντιπροσωπεύει όλους τους συναδέλφους του. Είναι ένας από όλους τους ιπταμένους. μαχητές.

Δεν  είναι, όμως, μόνο οι «ιπτάμενοι φρουροί» του Αιγαίου αλλά και οι τεχνικοί στα υπόστεγα που ξημεροβραδιάζονται για να είναι πάντα ετοιμοπόλεμα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Για να μπορούν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι σίγουροι ότι έχουν στα χέρια τους αξιόπιστα αεροσκάφη, τα οποία δεν θα τους «κρεμάσουν» σε έναν δύσκολο ελιγμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από όλα τα ακριτικά νησιά της ελληνικής επικράτειας, μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων στα αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας, στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις μονάδες, εκδηλώσεις Αερολεσχών και Αεραθλητικών Σωματείων σε Αεροπορικές Βάσεις κ.α.

Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

Την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, από 09:00 έως 17:00

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, από 13:00 έως 17:00

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας μετά τις 12:00.

Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων

Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς”

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 14:00 στο λιμάνι της Πάτρας

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 14:30 στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 στην 111 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ν. Αγχιάλου και στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας

Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A “Δαίδαλος”

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:30 στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:10 στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας και ώρα 14:00 στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 στην 111 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ν. Αγχιάλου και ώρα 12:00 στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης/Αεροπορική Βάση Τρίπολης

Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν:

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

20:00 Συναυλία της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (κατόπιν προσκλήσεως)

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου

Πτήσεις Απόστρατων Αξιωματικών με αεροσκάφη F-4, F-16 και M-2000

Σάββατο 8 Νοεμβρίου

08:30: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά

11:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι

Στην  Αεροπορική Βάση στη Λάρισα

Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Λάρισας προβάλλουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο σμηναγός Θεόδωρος Στράλης, ο πιλότος του F-16, μέλος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» θα βρεθεί στη Λάρισα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας για τον προστάτη Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Λάρισα έχει ως εξής :

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου: Επίσκεψη μαθητών της Γ’ τάξης των λυκείων της Λάρισας, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, παρακολούθηση ενημέρωσης επί θεμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και περιήγηση τους στη στατική έκθεση αεροσκαφών.

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου: Στις 10 πμ επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, στην πόλη της Λάρισας (Λόφος Φρουρίου). Στις 12 το μεσημέρι, επίσημη τελετή – δοξολογία, παρουσία θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών ενώ θα λειτουργήσει στατική έκθεση. Στις 14:00 θα γίνει πτήση επίδειξης μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 άνωθεν αεροδρομίου Λάρισας, από την ομάδα Αεροπορικών επιδείξεων «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» ενώ στις 14:30 το μεσημέρι θα γίνει πτήση επίδειξης αεροσκάφους F-16 άνωθεν αεροδρομίου Λάρισας, από την ομάδα Αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» από τον σμηναγό Θεόδ. Στράλη.

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει καλλιτεχνική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με θέμα «Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει και τιμά την πόλη της Λάρισας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Κατά τις ημέρες του εορτασμού, η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ, από 9 πμ έως τις 17:00, εκτός του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου, όπου η είσοδος επιτρέπεται από 13:00 έως 17:00.


σχετικα αρθρα