ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, η τελευταία πριν από την έξοδο από το Μνημόνιο

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2014, 18:00 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2014, 22:50
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο την οικονομία και τα εθνικά θέματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, είναι δύσκολη, αλλά η τελευταία πριν από την έξοδο από το Μνημόνιο» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης, στην οποία έδωσαν το παρών ο Γκίκας Χαρδούβελης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον ίδιο και τον κ. Σαμαρά για το Eurogroup.

Όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «αξίζει, συνεπώς τον κόπο, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έναν διπλό στόχο: να ολοκληρώσουμε αυτήν την τελευταία επιθεώρηση- το review, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται- της τρόικας και ταυτόχρονα να οργανώσουμε την επόμενη φάση μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο, να είμαστε ξανά μια φυσιολογική, θεσμικά ισότιμη χώρα μέσα στην ευρωζώνη, αλλά με έναν θώρακα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές να κάνουν εύκολα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος μας».

Παράλληλα σημείωσε πως τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η διαπραγμάτευση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου.

«Ο ελληνικός λαός θα έχει την ολοκληρωμένη συμφωνία ώστε η χώρα να αλλάξει κατάσταση και σελίδα με ασφαλή τρόπο» είπε ο κ. Βενιζέλος και επεσήμανε:

«Ή θα διαλέξουμε μία λύση που έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους ή θα διαλέξουμε άλλες λύσεις επισφαλείς, υψηλού ρίσκου».

Σε ερώτηση για τις πιέσεις των δανειστών απάντησε:

«Δεν υπάρχουν πιέσεις της τρόικας. Υπάρχει μια διαπραγμάτευση, η οποία γίνεται για όλους αυτούς τους λόγους ταυτόχρονα. Και ακριβώς επειδή γίνεται σε πολλά επίπεδα, είναι πολύπλοκη. Η Αθήνα απαντά με τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει στον ελληνικό λαό. Δηλαδή ότι θα πάμε σε μια λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, θα πάμε σε μια λύση με διαρθρωτικές αλλαγές που θέλει ο ελληνικός λαός, ο οποίος θέλει καλύτερο δημόσιο τομέα, καλύτερη δημόσια διοίκηση, καλύτερη δικαιοσύνη, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο κράτος στην υπηρεσία των πολιτών. Αυτό τους δίνουμε. Τους δίνουμε πράγματα, που ούτως ή άλλως έχει ανάγκη ο τόπος, η οικονομία, η ανταγωνιστικότητα, η απασχόληση και το μέλλον των παιδιών μας».

«Αν ασκούνται πιέσεις από την τρόικα σημαίνει ότι υπάρχει διαπραγμάτευση» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη σύσκεψη επισημαίνοντας ότι «η κάθε πλευρά έχει τις δικές της απόψεις, νομίζω ότι συγκλίνουμε».

Π.Ρ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr