ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προκόπης Παυλόπουλος: «Φεύγω γιατί δεν αρέσω»

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2014, 18:42 / Ανανεώθηκε 29 Δεκεμβρίου 2014, 18:42
Προκόπης Παυλόπουλος: «Φεύγω γιατί δεν αρέσω»
Facebook Twitter Whatsapp

«Πέρασε η μπογιά μου. Αποφάσισα να φύγω με αξιοπρέπεια γιατί φαίνεται ότι δεν αρέσω» λέει ο Προκόπης Παυλόπουλος στο newpost, αιτιολογώντας την απόφασή του να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές.

Γράφει η Μαίρη Πολλάλη

«Πέρασε η μπογιά μου. Αποφάσισα να φύγω με αξιοπρέπεια γιατί φαίνεται ότι δεν αρέσω» λέει ο Προκόπης Παυλόπουλος στο newpost, αιτιολογώντας την απόφασή του να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως σημειώνει «το μήνυμα μου το έστειλε ο ελληνικός λαός το 2012, όταν ήρθα έβδομος και καταϊδρωμένος», ενώ συμπληρώνει ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική με αξιοπρέπεια.

Ο κ. Παυλόπουλος αισθανόταν εδώ και καιρό ότι δεν τον σηκώνει το πολιτικό κλίμα, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν ειλημμένη η απόφαση να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Η βαριά ατμόσφαιρα στο πολιτικό σύστημα τον οδήγησε, άλλωστε, να επιστρέψει στη μάχιμη δικηγορία και στα έδρανα του Πανεπιστημίου. Ο ίδιος έλεγε πάντα: «η ιδιότητά μου θα είναι πάντα Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, η θέση μου είναι στα παιδιά στο πανεπιστήμιο».

«Τα κρεμάω τα παπούτσια όταν πρέπει» τονίζει, ενώ είναι εμφανής η αλλαγή στη διάθεσή του από τη στιγμή που «απελευθερώθηκε» μέσω της απόφασης να εγκαταλείψει τα έδρανα του κοινοβουλίου. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που έλεγε στο στενό του περιβάλλον, ότι γνώριζε πως σήμερα ίσως ήταν η τελευταία του παρουσία στη Βουλή, αλλά δεν ένιωσε ούτε μια στιγμή να το μετανιώνει.