ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Σουλτς: Αισιόδοξοι ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για το κοινό μας μέλλον (Bίντεο)

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2015, 14:40 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2015, 15:15
Τσίπρας σε Σουλτς: Αισιόδοξοι ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για το κοινό μας μέλλον (Bίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υποδέχεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς υποδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είστε καλός φίλος της Ελλάδας και στενός δικός μου φίλος. Ήμασταν κοντά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των ευρωεκλογών» τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον κ. Σουλτς υπογραμμίζοντας:

Στηριζόμαστε σε εσάς και στην αλληλεγγύη σας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για το κοινό μας μέλλον. 

Στη συνάντηση τίθεται το πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση προκειμένου να βγάλει την χώρα από την οικονομική κρίση αλλά και το ζήτημα της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και τα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης θελουν να διαπιστώσουν εάν ο «φίλος» του Αλέξη Τσίπρα είναι διατεθειμένος να αναλάβει ένα διακριτό ρόλο ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και τους «σκληρούς» της Ευρώπης. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως διαμεσολαβητή δεδομένου ότι  την Παρασκευή θα βρεθεί στο Στρασβούργο όπου θα συναντηθεί με την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά θα τον ενημερώσει για τους τρεις βασικούς άξονες στα οικονομικά

Για τα μέτρα που θα πάρει για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση που προέκυψε από τα τοξικά λάθη των μνημονίων. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για το πως θα χαραχτεί αμοιβαία επωφελής πολιτική για τα θέματα ανάπτυξης καθώς και τις κινήσεις που θα ακολουθηθούν για να συρρικνωθεί το χρέος.