ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μαινόμενη» Κωνσταντοπούλου στο Channel 4 για Λαγκάρντ, Τουσκ (Βίντεο)

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2015, 16:15 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2015, 19:45
«Μαινόμενη» Κωνσταντοπούλου στο Channel 4 για Λαγκάρντ, Τουσκ (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Νέο... χτύπημα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά σε συνέντευξή της στο βρετανικό Channel 4. Η πρόεδρος της Βουλής απάντησε στην Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και στα τελεσίγραφα που έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Νέο... χτύπημα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά σε συνέντευξή της στο βρετανικό Channel 4Η πρόεδρος της Βουλής απάντησε στην Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και στα τελεσίγραφα που έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «προβληματική δήλωση» όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «είναι ώρα να συζητήσουν οι "ενήλικες"», και πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες».

 

Στη συνέχεια η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στον Ντόναλτ Τουσκ (σ.σ. πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), ο οποίος μίλησε για «chicken game». «Θα συμβούλευα όλους να μην κάνουν σαν να πρόκειται για παιχνίδι, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι «το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο και ζήτησε ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η άλλη πλευρά πιστεύει ότι η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις συνέπειες από ένα Grexit, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική». 

Δυσαρέσκεια στην κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η ερώτηση του δημοσιογράφου για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία. «Πώς νιώθεται ως δικηγόρος που υπερασπίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας, ο οποίος κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;».

Η απάντηση της προέδρου της Βουλής ήταν: «Με συγχωρείτε, αλλά πιστεύω ότι κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Και εγώ δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις».

Οταν ο δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας «είδαμε τον κ. Τσίπρα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας;», η κ. Κωνσταντοπούλου είπε: «Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η αληθινή ερώτηση είναι κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr