ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκβιάζουν το λαό με τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή»

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 12:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Εκβιάζουν το λαό με τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή»
Facebook Twitter Whatsapp
Ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης, βλέπει η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή τονίζοντας ότι «η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφική και δεν συμφέρει την Ευρώπη στη παρούσα φάση».
Ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης, βλέπει η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή τονίζοντας ότι «η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφική και δεν συμφέρει την Ευρώπη στη παρούσα φάση». Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ANT1, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στη δραχμή και σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη για έξοδο της χώρας από το ευρώ, ανέφερε ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν για να εκβιαστεί ο λαός και να σκύψει το κεφάλι.

Η κ. Παπαρήγα για το θέμα της συναίνεσης και για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τόνισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν διαφορές στην πολιτική και ότι η διαμάχη των δύο μεγάλων κομμάτων γίνεται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη μεταξύ τους συμφωνία μεταξύ τους.

Η ίδια μάλιστα τόνισε πως ισχύει αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ ότι «εμένα δεν με ενδιαφέρει μόνο η πολιτική συναίνεση, με ενδιαφέρει να συναινέσει ο λαός» και καταλαβαίνουν ή πιστεύουν ότι ο λαός θα συναινέσει αν τα δύο κόμματα πάνε αγκαλιά.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα δήλωσε πως «αίσθησή μας είναι ότι είναι δύσκολο να φτάσουν μέχρι το 2013».

Εκτενή αναφορά έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», δηλώνοντας ότι «ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Και ένα κίνημα πάντα θα έχει τη λαϊκή πρωτοβουλία, την αυτενέργεια, θα συνδυάζει το συνειδητό με το αυθόρμητο, διότι μιλάμε για μάζες.»

«Για να αποσπάσεις τις καλύτερες μέρες, για να επιβάλεις, πρέπει να τους φοβίσεις πραγματικά. Και πρέπει να δείξεις ότι είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όλα τα πολιτικά εναλλακτικά σενάρια που σου ετοιμάζουν. Θα σας πω ένα πράγμα: Καταργείται το μνημόνιο, αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουν τη δόση, θα γίνει στάση των πληρωμών την επόμενη μέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι με το μνημόνιο και να αγχώνεσαι για τη δόση. Πρέπει πολιτικά να έχεις επιλογή διεξόδου», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Σε ερώτημα, τέλος, για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και αν αυτό θεωρείται ψευτοδίλημμα, η ίδια απάντησε:

«Όχι. Είναι ένα πραγματικό πολιτικό μέσο που έχει ο αντίπαλός μας, που είναι και κοινωνικός και πολιτικός, να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να παρεμποδίσει το λαϊκό κίνημα να πάει προς τα εμπρός. Δεν είναι τίποτα ψεύτικο. Ψεύτικο είναι όταν λες στο λαό ότι αυτός είναι μονόδρομος. Και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα.»

«Εμείς πιστεύουμε ότι θα προστεθούν καινούργιες εμπειρίες, αρκεί οι εμπειρίες να είναι θετικές, μεγαλύτερες, να μην υπάρξει απογοήτευση», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα,