ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βροχή» επιστολών στο Μαξίμου κατά του «τσάρου» - Ντ. Βρεττός: «Nα παραιτηθεί η κυβέρνηση»

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2011, 15:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Βροχή» επιστολών στο Μαξίμου κατά του «τσάρου» - Ντ. Βρεττός: «Nα παραιτηθεί η κυβέρνηση»
Facebook Twitter Whatsapp
Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα για την Κυβέρνηση και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, έχουν φτάσει περισσότερες από 15 επιστολές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, σε διαφορετικούς- ο καθένας- τόνους. Κοινός τόπος όμως των επιστολών είναι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, με ανασχηματισμό της κυβέρνησης και απομάκρυνση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών. Παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός.
Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα για την Κυβέρνηση και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, έχουν φτάσει περισσότερες από 15 επιστολές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, σε διαφορετικούς- ο καθένας- τόνους. Κοινός τόπος όμως των επιστολών είναι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία, με ανασχηματισμό της κυβέρνησης και απομάκρυνση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών. Παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βουλευτές επέλεξαν να απευθυνθούν στον Γ. Παπανδρέου κατά μόνας και όχι με κοινή επιστολή, όχι γιατί οι απόψεις τους διαφέρουν παρασάγγας, αλλά γιατί δεν θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση της ομαδοποίησης.

Την παραίτηση των μελών της κυβέρνησης και αντικατάσταση υπουργών σε κρίσιμα υπουργεία με προτεραιότητα εκείνο των Οικονομικών, με πρόσωπα και εκτός κυβερνώντος κόμματος, ζητά με δελτίο Τύπου ο βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.

Στην γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Βρεττός ζητά η αποδοχή των όποιων όρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος να γίνει με την νέα κυβέρνηση, η οποία θα δεσμευθεί ενώπιον της Βουλής, τόσο για την επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων αποπληρωμής των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όσο και για την πιο ανώδυνη διαδικασία διαχείρισης του προηγούμενου χρέους στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

Επιπλέον ο κ. Βρεττός αναφέρει πως είναι αναγκαία η δέσμευση της νέας κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που να υπερβαίνει το μεσοπρόθεσμο και την τρόικα. Τέλος, ο βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι αν αφεθούν οι αλλαγές για μετά το μεσοπρόθεσμο, «θα μπούμε σε μια διαδικασία πιέσεων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν είτε σε έναν ανούσιο ή ακόμη και εκβιαστικό ανασχηματισμό, είτε, το πιθανότερο, σε εκλογές που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν μεγαλύτερα αδιέξοδα».

Δεν είναι τυχαία το γεγονός ότι μια μόλις ημέρα μετά την ανεξαρτητοποιίηση του Γ. Λιάνη και την δημόσια δήλωση του Αλ. Αθανασιάδη ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ο Π. Κουρουμπλής, στους διαδρόμους της Βουλής, δήλωνε ότι δεν έχει πεισθεί ότι πρέπει να το υπερψηφίσει . Και αυτό, λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.