ΕΛΛΑΔΑ

Διάσταση προέδρων ΤΕΙ – Πρυτάνεων για το νόμο πλαίσιο

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 17:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διάσταση προέδρων ΤΕΙ – Πρυτάνεων για το νόμο πλαίσιο
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των προέδρων ΤΕΙ με την παρουσία του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Βασ. Παπάζογλου.
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των προέδρων ΤΕΙ με την παρουσία του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Βασ. Παπάζογλου. Όπως δήλωσαν αρκετοί πρόεδροι, ο κ. Παπάζογλου τους διαβεβαίωσε ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο δεν αποτελούν επίσημο κείμενο του υπουργείου, το οποίο θα δοθεί εντός της ημέρας. Οι πρόεδροι, μετά τις διευκρινίσεις σε ορισμένες διατάξεις, που έδωσε ο κ. Παπάζογλου, σε μεγάλο ποσοστό θεώρησαν ότι πολλές διατάξεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου την προσεχή Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και, αφού θα έχουν πάρει στα χέρια τους το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις.

Πάντως, διαφαίνεται ρήγμα στο μέτωπο Πανεπιστημίων - ΤΕΙ που φαινόταν ότι μπορούσε να συγκροτηθεί με στόχο το νομοσχέδιο.

Οι πρυτάνεις εμμένουν στις θέσεις τους, θεωρώντας πως το δημόσιο Πανεπιστήμιο «οδεύει προς ιδιωτικοποίηση», όπως τόνισαν ορισμένοι εξ αυτών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένονται συναντήσεις των πρυτάνεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να ενημερώσουν και τα πολιτικά κόμματα για τις απόψεις τους, αλλά και να τους εκθέσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Αύριο οι πρυτάνεις θα συναντηθούν με τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα και Φ. Κουβέλη, ενώ έχουν ζητήσει συναντήσεις και με τον κ. Ευαγγ. Βενιζέλο και τον κ. Αντ. Σαμαρά.

πηγή: ΑΠΕ - Tovima.gr