ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα σε Κυψέλη και Εξάρχεια

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 11:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο «κόκκινο» η εγκληματικότητα σε Κυψέλη και Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp
Η μείωση του αριθμού «εγκλημάτων δρόμου» στην περιοχή της Ομόνοιας λόγω αυστηρής αστυνόμευσης σκιάζεται από την εκτίναξη αντίστοιχων δεικτών στα πέριξ του κέντρου της Αθήνας.
Η μείωση του αριθμού «εγκλημάτων δρόμου» στην περιοχή της Ομόνοιας λόγω αυστηρής αστυνόμευσης σκιάζεται από την εκτίναξη αντίστοιχων δεικτών στα πέριξ του κέντρου της Αθήνας. Ενδεικτικά στην Κυψέλη οι αρπαγές τσαντών αυξήθηκαν κατά 760% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στα Εξάρχεια οι ληστείες κατά 290%. Για σοβαρή έλλειψη προσωπικού μιλούν οι αστυνομικοί.

Ταυτόχρονα, ο απολογισμός της ΓΑΔΑ για τις δράσεις στο διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει ότι ένας «στρατός» αστυνομικών διατέθηκε για την αστυνόμευση του κέντρου.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν οι 4080 περιπολίες και η απασχόληση 8989 αστυνομικών έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επιπλέον, αξιωματικοί που υπηρετούν σε τμήματα του κέντρου εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν η αστυνόμευση με τη μορφή «έκτακτων εξορμήσεων» αντί της ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό των αποδυναμωμένων σήμερα τμημάτων μπορεί να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr