ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Όποιος πανηγυρίζει για το... κούρεμα απλώς αυτογελοιοποιείται»

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2011, 11:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαμαράς: «Όποιος πανηγυρίζει για το... κούρεμα απλώς αυτογελοιοποιείται»
Facebook Twitter Whatsapp
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό «κούρεμα» ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «πλήρη αποτυχία της πολιτικής της». «Όποιος πανηγυρίζει για το κούρεμα αυτογελοιοποιείται» αναφέρει χαρακτηριστικά με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό «κούρεμα» ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για «πλήρη αποτυχία της πολιτικής της». «Όποιος πανηγυρίζει για το κούρεμα αυτογελοιοποιείται» αναφέρει χαρακτηριστικά με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Στο άρθρο του, ο πρόεδρος της ΝΔ διακρίνει πολλά σκοτεινά σημεία στη συμφωνία για το ελληνικό «κούρεμα». Όπως αναφέρει για παράδειγμα: «Δεν διευκρινίζεται πώς θα γίνει η "εθελοντική συμμετοχή" όλων των ιδιωτών στο κούρεμα, δηλαδή πώς δεν θα βρεθούν κάποιοι (ιδιώτες) που θα αρνηθούν τη συμφωνία».  


Προσθέτει, επίσης, ότι δεν διευκρινίζεται πόσα θα στοιχίσει σε νέο δανεισμό για την Ελλάδα η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και η "ενίσχυση αξιοπιστίας" των νέων ελληνικών ομολόγων που θα βγουν για να αντικαταστήσουν τα "κουρεμένα".  


Τονίζει ότι αυτό που όλοι απεύχονταν τώρα συμβαίνει και γι΄αυτό δεν πρέπει κανείς να πανηγυρίζει. «Όποιος πανηγυρίζει, απλώς αυτογελοιοποιείται» αναφέρει στο άρθρο του και υπογραμμίζει πως η εξέλιξη αυτή είναι «ο ορισμός της αποτυχίας για την κυβέρνηση».  

«Αποδείχτηκε σήμερα ότι είχαμε δίκιο. Και περιμένουμε να το αναγνωρίσουν δημόσια, ειδικά όσοι μας έκαναν την πιο σκληρή και -κάποιες φορές- κακόπιστη κριτική [...]. Εμείς ακολουθήσαμε τον δρόμο της ευθύνης. Εμείς αποδείξαμε ότι "δεν είμαστε ίδιοι"» τονίζει ο κ.Σαμαράς.  


Κλείνοντας το άρθρο του κάνει λόγο και για Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «από όλη αυτή την ιστορία πολλοί θα πάρουν μαθήματα για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Μερικοί πρέπει να πάρουν και μαθήματα για το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία».
Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία